Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Ами да това прави програмата, казва ти какво да правиш с очите. Аз видях как изписва да гледаш на далеч за 15 секунди, и подобни неща...
f.lux е страхотна - променя яркостта на дисплея в зависимост от това кое време на деня е. Много е удобно, когато работиш по малките часове на деня.
А относно упражненията за очи бих препоръчал книгата на Лео Ангард "Живот без очила". Написана е на приятен и разбираем език особено в сравнение с Норбеков и други подобни автори, много от които намесват голям обем езотерика в тази материя.
Благодарение на нея сега съм около 2 диоптъра а бях с 3.25/3.50. Проблемът е че иска голямо постояноство и дисциплина, както и намаляване на времето прекарано пред компютъра, което е трудничко когато учиш точно това.