Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Ето какви са разликите в присъственото и онлайн обучение по време на подготвителния курс C# Basics!

Здравейте,

Написах коментар по темата в друг пост, просто като бързо уточнение на друг въпрос, и получих доста запитвания, което ми говори, че явно има неясноти в тази насока.

Информацията е валидна само и единствено за подготвителното ниво C#Basics. Процентните съотношения ще бъдат различни за останалите курсове.

За да се обучавате в подготвителното ниво C#Basics - сте избрали форма на обучение. Тази форма на обучение важи единствено по време на курса C#Basics. След него има приемен изпит и класирания. Тогава ще изберете отново форма на обучение, която ще зависи от желанието и резултатите Ви.

Независимо коя форма на обучение сте избрали, присъствено обучение(ПО) или онлайн обучение (ОО),можете да достигнете максимум 110% резултат на приемния изпит(или общо 110 точки).

Формирането на крайната оценка става по различен начин за ПО и ОО.

  1. Онлайн студенти: Тяхната оценка ще е 100% от изпита, но ще имат и до 10% бонус за активно участие във форума. Онлайн студентите не получават допълнителни точки от предаване и проверяване на домашни, но ако сте начинаещи - направете го, ще ви е от полза.
  2. Присъствените студенти: Те получават  80% от приемният им изпит, 10% за предадени домашни, 10% за проверени домашни и до 10% за форумна активност. Ако си присъствен студент и не си предадеш домашните, нито провериш такива, просто не получаваш процентите за тях и падаш надолу в класацията.

Уточнение: Предварително ще е зададено минимум колко домашни трябва да проверите, за да получите 10% бонус. Най-вероятно ще са 3 броя, но все още не е излезнала официална информация. Ще видите необходимите бройки в системата. Срокът за проверяване на домашните е по-дълъг от този за предаването им. Това означава, че може да проверявате домашни от първата тема непосредствено преди изпита, а най-вероятно и малко след това. 

Какво ще намерите в ПО, което да го няма в ОО за този курс?

  1. Различното процентно разпределение на крайната оценка.
  2. Помощ от асистентите след лекциите - БЕЗЦЕННО, особено за начинаещите!
  3. Достъп до лекциите в реално време, не чакате да ги качат в youtube.

Уточнение: Присъствията на лекциите няма да се отчитат за първия подготвителен курс. Възможно е това да се промени при провеждането на следващите C# Basics курсове. За всички останали курсове от университета, ПО  ще получават допълнителни бонус проценти за присъствието си, а ОО - няма.

Възможност:Ако сте ОО, но имате огромно желание да посещавате упражненията в СофтУни, то можете да се обадите на предоставения телефон и да попитате дали ще има място за вас. Друг вариант е прсто да отидете и да се вмъкнете. И все пак, ако няма място за присъствените Ви колеги, не е редно да им взимате мястото в залата.

С коя форма на обучение ще си докарам по-висок резултат?

  1. Ако сте убеден/а, че ще решите всички задачи на изпита без проблем, то ОО e за Вас.
  2. В противен случай се нуждаете от всяка допълнителна точка, която можете да си осигурите - запишете се ПО и се отнесете сериозно към домашните, проверката им и форума.

Уточнение: Можете да смените формата си на обучение до няколко дни преди изпита. Имате време, преценете възможностите си и вземете най-доброто решение за Вас.

Колеги, допълнете ме ако съм пропуснала нещо.

Поздрави!

23
Programming Basics
Masovski avatar Masovski 211 Точки

Златно обяснене за тези, които не са схванали идеята. Браво за темата! +∞

1
velkov.ivailo avatar velkov.ivailo 16 Точки

Доста полезна информация. Благодаря много!

Имам едно допълнително въпросче. 

Аз съм се записал за онлайн обучение за курса С#Basics. Да кажем, че се справя добре с изпита и съм един от приетите. В такъв случай ще мога ли да се сменя на присъствена форма на обучение, или след като съм приет вече няма как да го направя ?

Благодаря.

3
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравей,

След приемния изпит ще има класиране. Ето тогава трябва да избереш в каква форма на обучение искаш да продължиш. Ако искаш искаш онлайн и ти стигат точките - приет си. Ако искаш присъствено, но не ти стигат точките, вероятно ще ти предложат да си онлайн или да изчакаш второ класиране. По време на обучението ти ще има варианти да преминаваш от едната форма на обучение в другата.  Най-лесно ще е ако си присъствен и искаш да минеш онлайн. Обратното зависи от много неща и не е 100% сигурно.

Поздрави! :)

3
verito898 avatar verito898 265 Точки

Няма значение сега в каква форма на обучение си избрал да е подготвителния курс   ( онлайн или присъствена )  - ако успешно вземеш изпита по нататък ще можеш да избереш как ще протече обучението  ( отново присъствено или онлайн) .

1
Masovski avatar Masovski 211 Точки

Горното важи за всяко ниво, ако позволите да допълня. Тоест преди всяко ниво ще се прави тази процедура с избирането.

1
nikolaysimeonov avatar nikolaysimeonov 22 Точки

Здрасти, а ако съм приет онлайн, но след първия семестър искам да мина присъствено? Как става?

0
rosenrusev avatar rosenrusev 175 Точки

Здравей,

 

Обяснение по-горе, че няма да имаш проблем. Трябва да се справиш на изпита и тогава избираш.

Благодаря на всички по темата за поясненията, които са дали :)

п.с. Чудех се дали ще има подготовка за изпита на присъственото. Ако има, то мога ли да идвам, независимо, че съм он-лайн?

Готини, желая на всички Ви успех в начинанието ;)

 

0
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Здравей,

При преминаването от онлайн към присъствено има доста необходими условия. 

Най-важното е да имаш отлични резултати от изпитите, да има свободни места и СофтУни да са съгласни. Не е на 100% сигурно, че ако пожелаеш трансфер, ще го получиш.

Поздрави!

PS

rosenrusev - Безпроблемното преминаване е ако си присъствено и искаш да минеш онлайн, но тук става дума за курсовете след подготвителното ниво, а не за C# Bacisc. :)

Относно идването при подготовката за изпит: Никой няма да те спре, но ще е хубаво да се съобразиш ако не достигат места за присъствените студенти. :)

 

@Masovski - да, но трябва да направим допълнително уточнение. Ако след приемният изпит си приет присъствено, то ще продължиш в същата форма на обучение в следващия семестър само ако имаш определен успех посочен от СофтУни. Ако успеха ти е по-малък, минаваш онлайн, а някой от онлайн обучението идва на твое място.

2
Masovski avatar Masovski 211 Точки

@mmddimitrova - да, но за да не повтарям, каквото ти каза малко по-горе - само допълних. Защото аз останах с впечатлението, че коментара ти обяснява именно това и някак си щеше да е ненужно от моя страна да го обяснявам, при все че вече си го обяснила и то много хубаво.  

0
Dimitroff avatar Dimitroff 3 Точки

Още един въпрос по техническата част. За присъственото обучение е задължително да си носиш лаптоп, нали?
По време на обучението има ли нужда/полза от интернет?

Благодаря предварително :)

0
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

По първият въпрос - не е задължително (но ако имаш собствен е желателно да си го носиш), в залите има компютри на които можеш да си работиш преспокойно. Колкото до интернета ще ти го кажа кратко - не можеш без интернет.

Успех!

1
15/03/2015 20:57:36
stakata avatar stakata 4 Точки

А тези условия важат ли и след 0-то ниво за ОО? Имам предвид, че домашните нямат тежест (освен, че добиваш опит от тях) върху крайния резултат от съответния курс, а само участието във форума и самият изпит, естествено.

0
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Предаването и оценяването на домашни след нулевото ниво има тежест в крайната оценка на съответния курс.

В нулевото ниво мисля само за хората, които са онлайн нямаше значение за оценката.

1