Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
TodorovP avatar TodorovP 177 Точки

Може ли условието?

0
TodorovP avatar TodorovP 177 Точки

Ако трябва да се премине от едни валути към други, трябва първите да се превърнат в левове, а после от левове в другите валути.

0
19/03/2018 11:47:45
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1005 Точки

Здравей,

тази задача би могла да се реши по няколко начина. Да кажем, че имам входна и изходна валута (тоест от каква в каква искаме да преобразуваме). Можем да направим проверки за всяка възможна комбинация между отделните валути, например: ако входната е BGN, а изходната е GBP, направи следните изчисления (...). И така описваме всички комбинации. Това обаче ще стане дълго като код. Има по-хитри начини. Можеш да пробваш следното: проверяваме каква е входната валута и я преобразуваме в някаква базова (да речем BGN). След това проверяваме каква е изходната и от базовата преобразуваме в нея. Например ако искаме 20 USD -> EUR: ще преобразуваме тези 20 долара в лева и след това в евро. Така няма да се налага да се описват всички комбинации. Има и други начини разбира се, но това са най-простичките :)

1
al_ribone avatar al_ribone 1 Точки

Здрасти, 

може ли малко повече инфо. Аз я написах със switch ли имаш предвид?

0
ValeriST avatar ValeriST 16 Точки

Благодаря...този начин ми помогна и за други задачи :)

0
Svetoslavivanov0 avatar Svetoslavivanov0 24 Точки

Здравей. Реших я набързо  с проверки задачата в лекцията, и са ми малко тъпо въведени променливите като имена. Ето го https://pastebin.com/svyXKbvs. Малко чийтнах, понеже единия тест не минаваше, а малко бързах ->>> (

  1.  if (cash == 20 && vhodna == "USD" && izhodna == "BGN")

  2.             {

  3.                 Console.WriteLine("35.91");

  4.             } )

Иначе другото си е така. Ако имаш въпроси - питай :)

0