Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
TsvetozarNikolov avatar TsvetozarNikolov 22 Точки

Обучение НИВО1

Здравейте, как се планира да се провеждат обученията на ниво1, за издържалите приемният изпит.Лекции всеки ден ли ще бъдат и по колко часа и какъв ще е срока за подаване на домашните. За тези които за онлайн и нямат познания, а сега се учат, но пък са и на работа времето ще има ли достатъчно?
Тагове:
2
Въпроси за SoftUni
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки
До колкото чухме от Наков на въведителната лекция, когато се започне редовно ще се увеличават дните, в които трябва да се присъства - а именно 4 пъти в седмицата по 4 часа. Т.е. до максимум 16 часа на седмица. За домашните нищо не се каза, най-вероятно сроковете ще са по една седмица. Също така Наков каза, че няма да има как всичките 4 дни, в които трябва да се присъства да са след работно време, т.е. за хората ходещи ан работа ще се налага да изпускат 1-2 дни на седмица.
1
WhatTheFoxSay avatar WhatTheFoxSay 61 Точки

Някой предмети ще са по 2-пъти седмично, а други по 3, за 4 никъде не се споменава!

2
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки

Наков ако не се лъжа каза 3 пъти седмично лекции, а не 4 (може и да греша).

Срокът на домашните сигурно ще е както винаги - до 14 дни след лекцията. Най-вероятно няма да имаш проблеми да присъстваш на занятията и да работиш, но според мен ако си абсолютно начинаещ няма да се справиш с подготовката, ако работиш по 40 часа седмично. Просто времето няма да ти стига.

3
kiko144 avatar kiko144 795 Точки
Точно така за ниво 1 ще е 3 пъти седмично. По това което казват 0 и 1-во ниво ще е поносимо да работиш и учиш, но по-нататък НЕ.
2
TsvetinaKoleva avatar TsvetinaKoleva 92 Точки

Доколкото разбрах, Цветозар (дано не греша) по-горе пита за онлайн обучение, а не за присъствено.
Според мен за познаващ материала, работещ, онлайн студент няма да е проблем да съчетава работата и обучението. Но както казваш, за човек нямащ познания, ще е малко по-трудно.


Опитай се, силно ти го препоръчвам, въпреки че ще трябва да забравиш за свободното време. Но имаш ли желание, нахъсан ли си с малко логическа мисъл и много отделено време за практика си е съвсем възможно ;) Успех.

2
Yulia avatar Yulia 1345 Точки

С тези отговори и коментари и мен ме объркахте малко, затова се разрових из лекциите и открих следната схема, според която ще има 2 пъти лекции по програмиране и през една седмица ще има за работа в екип. Ето тук Наков обяснява подробно. Може да превъртите и леко напред, където се показва друга табличка, ще видите, че на 2-ро и 3-то ниво ще има по 4 лекции седмично, а там е вероятно да има и по няколко избирателни курса.


Но както и да е... мисля, че за тези, които са онлайн, натовареността за ниво#1 излиза да е същата както сега, с единствената разлика, че времето ще е по-малко, защото няма да има толкова голям интервал от дни (и седмици) между лекциите и изпита (както май ще се получи сега.)

И независимо колко ще е натоварено, комбинацията от "начинаещ", "работещ" и "онлайн" е... фатална, колкото и тъжно да звучи. Наистина. От теб зависи, но ако програмирането е това, с което наистина искаш да се занимаваш, не чакай да излязат лекциите, не чакай да стане напечено с крайни срокове, върви една идея напред и може и да успееш да се пребориш с това ограничено време... успех!

4
TsvetozarNikolov avatar TsvetozarNikolov 22 Точки

Благодаря за видеото от информационният ден. Разбрах това което ми трябваше. Желая ти успех в обучението  :-)

0
vonko1988 avatar vonko1988 6 Точки

 Здравейте.

Знаете ли дали ако се явя на приемен изпит и го изкарам, мога да се включа онлайн в някой от СЛЕДВАЩИТЕ приеми, без тогава да полагам изпит? 

 Причината е, че искам да уча в университета, но лятото ще се наложи да замина в чужбина. И ще изглежда доста несериозно ако се явя на изпит и дай боже го издържа, после да не се запиша...

1
Tr00peR avatar Tr00peR 569 Точки

Ако сега изкараш изпита може да си запазиш оценката за следващия прием през септември. За по-следващите вече не знам дали може да се пази :)

0
vonko1988 avatar vonko1988 6 Точки

 Ако съм разбрал правилно, за онлайн обучението също се полага приемен изпит и трябва да се предават домашни на курса течащ в момента, нали?

 Извинявам се за многото въпроси напоследък...Сега преглеждам курсовете на Телрик по C#1, потя се от два дена над някаква игричка и не ми остана време да прочета нещата за университета :(

0
TsvetozarNikolov avatar TsvetozarNikolov 22 Точки

Здравей,
да може да се явиш на изпит ако си се записал ОНЛАЙН вече и може да предаваш и домашни , но до колкото разбрах за изпита те няма да се взимат под внимание за тези които са ОНЛАЙН, а по-скоро за да си помогнеш за изпита.

0