Linux вместо Windows
Възможно ли е да изкараш обучението на операционната система Linux? Има ли достатъчно добри алтернативни програми, които да се използват?
Възможно ли е да изкараш обучението на операционната система Linux? Има ли достатъчно добри алтернативни програми, които да се използват?
За C# има алтернативния Mono, за всичко останало... не са алтернативи, а даже са по-добрите решения. Така, че да, възможно е - даже е препоръчително :)
Дори да се справиш със C# с Моно в един момент ще опрем до бази данни и SQL Server. Тогава не съм сигурен какво става?! Има някакъв драйвър, чрез който можеш да достпваш сървъра под Линукс, но дали ще можеш да програмираш чрез него не знам.
Ако питаш мене за C# си ползвай VStudio. Така или иначе за отборните проекти другите колеги със сигурност ще го ползват и ще те намразят, че им чупиш проекта всеки път като комитваш невнимателно.
Може да се ползва SQL Server от cloud среда, но препоръчвам да имаш и Windows и Linux паралелно. Няма смисъл да бягаш от някой OS, език или платформа, не се знае един ден какво ще се наложи да работиш.
Най-добрия вариант е Linux и виртуалка с windows. Недей прави извръщения от сорта linux и C#.
Можеш да си направиш dual boot с windows и linux, аз лично така направих и съм доволен, по-удобно ми е от виртуалната машина
Пробвах с Windows на VM, но откакто сложих SSD Linux буутва за около 10 секунди а бозата за 15 и реших че по-добре е направо Dual Boot. Не съм пускал Windows от края на C# Basics :)
А така и така сме почнали, някой знае ли добър и изпробван начин за инсталиране на Unity3D на Linux(Ubuntu)?