Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

За C# има алтернативния Mono, за всичко останало... не са алтернативи, а даже са по-добрите решения. Така, че да, възможно е - даже е препоръчително :)

7
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Дори да се справиш със C# с Моно в един момент ще опрем до бази данни и SQL Server. Тогава не съм сигурен какво става?! Има някакъв драйвър, чрез който можеш да достпваш сървъра под Линукс, но дали ще можеш да програмираш чрез него не знам.

 Ако питаш мене за C# си ползвай VStudio. Така или иначе за отборните проекти другите колеги със сигурност ще го ползват и ще те намразят, че им чупиш проекта всеки път като комитваш невнимателно.

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5297 Точки

Може да се ползва SQL Server от cloud среда, но препоръчвам да имаш и Windows и Linux паралелно. Няма смисъл да бягаш от някой OS, език или платформа, не се знае един ден какво ще се наложи да работиш.

3
gudov avatar gudov 274 Точки

Най-добрия вариант е Linux и виртуалка с windows. Недей прави извръщения от сорта linux и C#.

2
tsvetelin.tsvetanov.9 avatar tsvetelin.tsvetanov.9 13 Точки

Можеш да си направиш dual boot с windows и linux, аз лично така направих и съм доволен, по-удобно ми е от виртуалната машина

1
tdsamardzhiev avatar tdsamardzhiev 77 Точки

Пробвах с Windows на VM, но откакто сложих SSD Linux буутва за около 10 секунди а бозата за 15 и реших че по-добре е направо Dual Boot. Не съм пускал Windows от края на C# Basics :)

0
gogohero avatar gogohero 8 Точки

А така и така сме почнали, някой знае ли добър и изпробван начин за инсталиране на Unity3D на Linux(Ubuntu)?

0