Генерално класиране след Ниво #1 - май 2014
Моля екипа на софтуни да оповести генералното класиране на нас от майския прием след приключването на ниво 1.
Би било редно да посочите и скалиранията, които сте приложили за всеки изпит, както и различните бонус точки които са давани.
Също така оповестете и стипендиантите за ниво 2, както и критериите по които са избрани, защото явно критерия не е "по успех".
Не на последно място, разяснете кой и как оценява екипните ни проекти? Ако в комисиите участват наши колеги, не смятате ли че може да има конфликт на интереси?
Считам че за всички ни е по-добре да има повече прозрачност в дейността на софтуни.
А, значи, ако ходиш на работа, примерно, и изкарваш топ резултати не ставаш за стипендиант?
Аз лично разбирам изискванията като "ако ни вършите по-голямата част от работата - взимате стипендия". Не ме разбирайте погрешно - не е лошо да си помагаме и да споделяме знания, лошо е това да се превръща в изискане.
rafatpc .. познавам човек, който знае горе долу повече от всички стипендианти взети заедно на куп, които разчиташе на тази стипендия и които не пипа код през различните предмети и идва на изпит и всеки път лепи по 400 точки.. Вероятно има още доста такива.. и е хубаво тези правила да се съобщават преди, а не след свършен факт но... както четох някой от коментарите.. " БигБрадър, може да променя правилата когато си поиска " Такаче нямаме право много-много на глас :)) Щото тези, дето много говорят са заплашени от изключване ;д
Форумът е място за дискусия, така че не виждам причина да изключат някой, освен, ако не започнем да се псуваме и обиждаме.
Правилата за стипендия просто трябваше да бъдат обявени много по-рано, защото и аз подобно на твоят приятел - идвах на лекции за присъствие и после се явявах на изпит, г-н Наков може да ми види резултатите.