Събитието LibertyBits 2018 ще се състои на 24 април

На 24.04.2018 г. ще сесъстои технологичната конференция, посветена на личната свобода в цифровото ни съвремие „LibertyBits“ 2018 в София Тех Парк. Темите вдъхновили конференцията са:

  • Blockchain технологията (интересни финансови и нефинансови проекти, базирани на нея) като основата на криптовалутите и като механизъм за установяването на доверие между две взаимодействащи си непознати страни, без необходимост от потвърждението от трета.
  • Free Software & Privacy (защитата и неприкосновеността на личната ни сфера) в дигиталната ера, в която живеем сред многобройните фирми, организации и служби, искащи да се откажем от нея или да ни я ограничат и отнемат.
  •  Живот off-the-grid („извън мрежата“) или какви са днешните възможности за използване на алтернативни енергийни източници за лични или бизнес цели и какви са шансовете да се откъснем от зависимостите към актуалните си доставчици на енергия (топлинна, електрическа, ВиК-та и т.н.) и да ги заменим с алтернативни решения и системи без (големи) компромиси в качество и комфорт.


За място на провеждането е избран София Тех Парк, който в последно време се утвърждава като сцена на все повече технологични събития с международно значение. Подобна конференция ще се проведе за първи път у нас и една от целите на организаторите е да прославим страната си като център за подобни форуми на Балканите. Стремежът е да се постави началото на ежегодна конференция, която е едновременно изключително информативна и запомняща се за гостите си, както и полезна и икономически ефективна за участниците и спонсорите си.

Лекторите представляват добре подбран микс от уважавани експерти в набиращи скорост и вече утвърждаващи се български блокчейн и оф-грид компании, както и известни имена на международни активисти и защитници на свободата на словото, човешките права и личната неприкосновеност от правителствения, институционален и корпоративен шпионаж

Повече за събитието може да намерите тук.