Hack Vratsa тази година е с тема "Космос" и ще се състои в периода 27-29 април

Темата на Хакатона тази година е „Космос”.

 

За трета поредна година Враца софтуер общество има удоволствието да ви покани на най-големият хакатон на територията на Северозападна България - Hack Vratsa. Събитието събира отбори от Враца и региона и ще се състои в ИТ центъра на улица Кокиче № 14 между 27 и 29 април.

 

Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя следобяд.

 

Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите на сайта тук.

 

В Hack Vratsa могат да участват всички ученици, студенти и работещи, с интереси към програмирането, дизайна и предприемачеството. Целта на инициативата е заедно в екип да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване. В помощ на участниците има опитни ментори-програмисти, които ще дават насоки.

 

Участниците се групират в отбори от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории:

  • Уеб сайт и уеб приложение
  • Мобилно приложение
  • Десктоп приложение
  • Embedded системи (хардуер)

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код, се посочева в правилата на хакатона.

 

В неделя от 16:00 ч. – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.

 

Първите три отбора печелят и парични награди - за първо място 1024 лв., за второ - 512 лв. и за трето - 256 лв.