Online Exam
Здравейте, колеги имам едно въпросче , ако може някой , който знае как седят нещата с полагането на изпит Online да ми пообясни малко?
Здравейте, колеги имам едно въпросче , ако може някой , който знае как седят нещата с полагането на изпит Online да ми пообясни малко?
Здравей,
Онлайн изпити има само за "Programming Basics" в момента.
В деня на изпита в системата за оценяване judge (https://judge.softuni.bg/) ще се появи изпита.
След което ще можеш да започнеш самият изпит през бутона за "Състезание". В момента в който решиш да започнеш изпита ти се дават задачите и започват да текът 4 часа в който ти можеш да качваш решения. Имай впредвид, че това време не може да бъде паузирано и запчова да тече веднага.
Нямаш точен определен час в които да започнеш изпита и ти сам си решаваш кога да го направиш, но трябва да е в рамките на посоченото време в което е изпита (Примерно 9:00 -22:00). В този диапазон ще можеш да започнеш изпита дори в 21:55 и все пак ще имаш 4 часа да си го решиш до 01:55, но не би могъл да започнеш след 22:00,
Обикновено се обявяват две дати за изпит и си избираш едната (мисля, че не е необходимо да заявиш някъде кой от двата дена иска, просто си нарочваш ден). Имаш право да започнеш от 10:00 до 22:00 и ти се заделят 4 часа. Като ако започнеш в 21:00, пак си имаш 4 часа, няма да приключи всичко в 22:00. Нататък е нещо подобно на домашните: 6 задачи в Judge и в реално време получаваш резултат от решението на задачата ти (с тази разлика, че не можеш да видиш какви са ти грешките, ако имаш такива, т.е. тестовите да скрити).
ПП: решаваш си задачите от къщи (или от където искаш), а не в сградата на СофтУни или където се е провеждал курса, ако е бил в друг град.