Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Реформа на МОН предвижда премахване на професионалния бакалавър догодина

Колеги, ето на тази новина попаднах току що. Понеже някой университети-партньори на СофтУни предлагат именно такава степен на образование си помислих, че засяга доста от нас.

Ако не представлява трудност за ръководството на Софтуни, нека включат в плана си за срещата на 23ти Септември с МТМ колежа и точка по темата какво ще стане със записаните студенти, ако наистина отпадне професионалния бакалавър. Ще има ли възможност за продължаване на образованието по записаната специалност "Е-Предприемачество" до Бакалавър и при какви параметри?

12
Въпроси за SoftUni
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

НЕ искам да звучи като хейт, но им писах по e-mail на МТМ за да им задам няколко въпроса, минаха 3 дни все още нямам никакъв отговор. Сериозно започвам да се замислям заслужава ли си да се записвам там, въпреки, че е по изгодно. А сега по темата, мисля, че ще е по-добре отпадането на въпросната степен, и аз също ще се радвам да разбера какво ще се случи с записаните в МТМ.

1
Lili26 avatar Lili26 48 Точки

Срещата на 23-ти ще бъде ли отворена за студентите? Смятам, че би било чудесно ако може и ние да присъстваме.

3
12/09/2014 14:15:47
verito898 avatar verito898 270 Точки

Мислех да ходя в понеделник /вторник  и да се запиша , но  с този МТМ постоянно излизат нови и нови въпроси .Явно ще се чака до последно , след срещата за инф. и евентуално записване .

Някой от предишният випуск ако може да сподели в присъствената форма , вдействителност ли не държат на присъствие , защото дефакто аз именно от студентските превилегии искам да се възползвам , тъй като ще ми се налага доста често да пътувам?

1
12/09/2014 18:45:08
atanas2d avatar atanas2d 59 Точки

Аз след като видях презентацията на МТМ и тотално се отказах даже да си помислям за тази тях. Едни доооооста неориентирани, странно изглеждащи хора говориха едни неща. Няма лошо в крайна сметка да се предложат и те на пазара, но аз лично съм пас.

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Доста важна тема! Иначе пак казвам - нека да се попита и как точно ни се казва специалността : "Предприемачество" или "Е-Предприемачество" - информацията си противоречи на различните места.

2
RumenVasilev avatar RumenVasilev 103 Точки

Без да искам да обидя някого, термина 'професионален бакалавър', не ви ли звучи малко като бошлав работа? Според мен е абсолютно излишен и само замазва очите на мама и тати. Бих препоръчал на колегите, които все пак искат да вземат хартийката наречена Диплома за висше образование да се преоринтират релаен бакалавър. 
Лично аз, ако бях на 19 и исках диплома, щях да запиша нещо в НБУ дистанционно и да си го бутам 4 години, а през това време да си работя в ИТ сектора. 
Подрепям на 100% премахването на професионалния бакалвър, но смятам, че ще изчакат да завършат вече започналите випуски и най- вероятно хората от СофтУни насочили се натам, ще бъдат преразпределени към нормалния бакалавър.

Като цяло в България хората със знания и умения са кът, а псевдо висшистите с лопата да ги ринеш...

2
13/09/2014 02:25:52
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Аз не бих бичил кинти в НБУ 4 години... Това за мама и тати няма да го коментирам, извадено от контекста на Наков не звучи ок, препоръчвам ти да преосмислиш честото му ползване. Бозавата схема, която съм решил да правя за хартийките - > избутвам в MTM супер лесната дипломка, след това избутвам 2 години (заради професионалния бакалавър) супер лесна хартийка за педагогика ако някога реша, че ми се преподава в учебна институция на МОН - та връзва се магистър за около една хилка и половина с някакво реално приложение, доколкото знам в НБУ само един семестър е близо толкова.

0
13/09/2014 12:03:06
RumenVasilev avatar RumenVasilev 103 Точки

Далеч не го използвам защото Наков го е казал, някога, казвам го защото съм получил универститетско образование в чужбина и знам какво ми дало и какво и ми е взело. Няма никакъв смисъл да се заяждаш по този начин, форума е за това- всеки да казва какво мисли! Хайде да не влизаме в спорове относно за и против 'уни- тата'. 
Колкото до НБУ и МТМ, казвам го защото лично за мен, едното е частен университет където, ако искаш може да научиш нещо, а другото някакъв вид учебно заведение с много съмнително реноме, особено сред работодателите.
За едно, обаче  си прав, парите имат значение, но ако си тръгнал да правиш нещо, по- добре го прави както си трябва!

1
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Не се заяждам, казвам ти как звучи - пренебрежително, "19-годишните" не са нещо по-малко от теб, защото видиш ли вече си си изкарал образованието. Едва ли някого дотолкова го интересува мнението на мама и тати. Кажи ми как да го направя "както си трябва" - да набия няколко хиляди за хартийката, която и двамата сме съгласни, че далеч не е толкова необходима? Извинявам се, че не мога и не искам да запиша в чужбина, трябва ли да се чувствам по-слаб програмист? Ти ни остави да си кодим, а пък не ни гледай листчетата. Не влизам в спор за унитата, ти се опитваш да ми докажеш, че нещо било по-добро, не ме интересува нито институция Х, нито институция Y.

0
13/09/2014 15:19:08