Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Doomcryer avatar Doomcryer 1 Точки

UI with Photoshop

Здравейте,

Въпросите ми са към екипа на Softuni и работещите в сферата на web design.

 Тъй като мисля да се запиша на таз годишният цялостен Creative и главно се интересувам от Web design и се чудя дали сте мислили да вкарате изцяло друго или и други приложения за разработка, вместо Photoshop(например sketch или adobe XD).

Може и да греша, но мисля, че вече хората все по-малко ползват Photoshop?

0
SoftUni Creative
dkunev avatar dkunev SoftUni Team Moderator Forum Admin 512 Точки
Best Answer

Привет Doomcryer,

Идеята е тази цялостна програма да следва определена последователност, както и да се припокрива с тази от изданието през 2017 г. Тази, която ще стартира през септември е заложена по същия начин, като промените, които са направени са свързани с курсовете на Creative извън цялостната програма. Тоест може да има курсове(така наречените "отворени курсове", които са срещу допълнително заплащане), в които да се изучава sketch или adobe xd. Разбира се все още нищо не е финализирано, затова следете страницата :).

Поздрави и успех,

Митко

0
26/04/2018 15:04:53
Doomcryer avatar Doomcryer 1 Точки

Благодаря, за изчерпателният отговор, това, отговаря на всичките ми въпроси.

0
dkunev avatar dkunev SoftUni Team Moderator Forum Admin 512 Точки

За нищо успех :)

0
VenkoStanislavov avatar VenkoStanislavov 1 Точки

Adobe XD не може да замести Adobe Photoshop, поне на този етап от развитието на приложението. Възможностите на двата софтуера са съвсем различни.

Що се отнася до Sketch - моето лично мнение е, че все още не може да се мери изобщо, с всичките възможности на Photoshop и конкретно, дори с тези за UI. Ще е хубаво да има курс и за него, но не "вместо" Photoshop. На този етап от развитието на двата софтуера, това е безумие :)

Незнам и от къде са ти наблюденията, че "вече хората все по-малко ползват Photoshop"

Без да знаеш Photoshop и то на доста над средното ниво, няма как да успееш в UI технологиите. Той ще е все така без конкуренция поне близките 3-4 години минимум. Прекалено е трудно да се направи подобен мощен инструмент от конкурентите на Adobe. Изисква доста време и умения.

Поздрави

0
Doomcryer avatar Doomcryer 1 Точки

Благодаря за отговора!

 

Затова казах, че "може и да греша" , защото това са мой лични наблюдения.Което не значи, че това е така, ако бях сигурен от наблюденията си, нямаше да го задам, като въпрос.И реално нямах предвид, че Photoshop не е най-доброто и вече не се ползва, а че според мен досата хора эапочват да работят и с други приложения, което намалява потребителите, които изцяло или предимно ползват Photoshop, но може и да не съм се изразил правилно с въпроса си, за което се извинявам

Съгласен съм, че засега Photoshop, е най-доброто, има и защо да е така, най-малкото е, че е най-старо от посочените.Просто ми беше,любопитно дали и други хора са на мнение, че и други инструменти набират сила, заслужават внимание и имат потенциал и хората започват да ги ползват.И ми беше любопитно, дали екипа на Softuni има намерение да добави и други възможности освен Photoshop, защото аз лично бих се възползвал , ако има и други.Малко, като избор за марка кола, едни предпочитат една, други друга, а защо не и двете.Същото е и с работата едни искат Photoshop, други Sketch, трети и двете и т.н :)

Лек ден!

0
24/04/2018 22:38:47