[Exam Problems] C# Basics - 12 April - Problem {3} – House
Въпросът ми е защо изкарвам същия резултат като авторското решение но получавам 0 точки. Ако може някой да каже къде ми е грешката.
Въпросът ми е защо изкарвам същия резултат като авторското решение но получавам 0 точки. Ако може някой да каже къде ми е грешката.
Погледни какво става с рисунката когато и въведеш стойности различни от тези в примерните тестове.
Мерси. Явно е недоглеждане за редовете.
Аз имам същия проблем. http://pastebin.com/0qdENTB0
Здравей,
грешката ти е в тази част на кода:
for (int j = 1; j <= ((n - 1) / 2) - 1; j++)
{
Console.WriteLine("{0}{1}{2}{1}{0}", new string('.',(n - 5) / 2),'*',new string('.', 3 ));
}
Обърни внимание на условието:
The distance between the roofs’ end point and the walls of the building is N/4, rounded down to an integer number.
Няма да ти давам решението на готово, за да не ти развалям удоволствието :)
Поздрави!
Благодаря.
Признавам си че гледах повече да хвана логика по дадените резултати от колкото да си погледна по подробно условието.
От собтвен опит мога да кажа , че 70% - 80% от грешките които допусках при решаването на задачи в началото идваха от недочитане на условието и конкретно ограниченията.
Затова вече преди да почна да решавам някоя задача я прочитам 2-3пъти от-до и чак тогава почвам да пиша :)
Редактирах, но отново ми дава 0. За кой тест става въпрос защото аз изпробвах много числа и пак 0.
най-вероятно става въпрос за недоглеждане, сега видях, че твоя код принтира 1 ред по малко в долната част на къщата преди "основите", това е при входни данни - 13, ако последния цикъл го увеличиш с едно ще получиш цели 15 точки :)
най-лесно ще се оправиш ако дръпнеш всички примерни задачи и провериш какви са тестовете които ти гърмят.