Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
TvaOnova avatar TvaOnova 8 Точки

Кога започнахте стаж/работа?

Здравейте! Бих искал да попитам хората, които са карали/карат стажове или вече работят, кога започнахте да кандидатсвате за тези места? След DB модула студент от софтуни би ли могъл евентуално да кандидатсва за стаж някъде? Какви допълнителни знания и умения му трябват?  Бладгодаря предварително ! :)

Тагове:
0
Общи приказки
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Здравейте.

Не мога да ти отговоря с точност на въпроса, но мога да ти кажа, че ако търсиш стаж в момента SBTech които са партньори на СофтУни търсят стажанти за тяхната академия.
Може да видиш повече информация на https://softuni.bg/users/jobads/details/715
Според мен това ще е добра възможност за теб ако търсиш стаж.

0
TvaOnova avatar TvaOnova 8 Точки

Ще го погледна, мерси :)

0
flyelmos avatar flyelmos 13 Точки

Здравей, аз лично започнах работа около 8 / 9 месеца след като стартирах със СофтУни. Бях изкарал тех модула и C# Fundamentals, така че като курсове са малко на брой, но коденето ми беше по 12 / 16 часа на ден и сметнах, че ми е време да пробвам. Та ако се чувстваш сигурен в знанията си, никога не е рано да опиташ някое и друго интервю, пък и това което учим тук е само твърдата основа върху която да градим, истинските знания идват точно когато започнеш да работиш. Затова смятам, че колкото по-рано започнеш да трупаш опит, толкова по-добре :)

1
radoslavv3 avatar radoslavv3 11 Точки

Окей, а на интервюто какви неща се очакваше да знаеш? Директно със работата ли започна или първо мина през стаж? След като започна проблем ли ти беше, че си минал само два модула? 

0
25/04/2018 13:28:43
flyelmos avatar flyelmos 13 Точки

За джуниър се очакваше да знам какво е Entity Framework и за какво служи, работил ли съм с version control системи (Git, Bitbucket), ако да - с какви, запознат ли съм с agile методологията, работил ли съм с бази от данни, ако да с какви и т.н. Все базови неща, които по-скоро да проверят наистина ли съм се докосвал до тези технологии, отколкото знам ли ги перфектно. В крайна сметка обаче си зависи от фирмата и какво точно търсят, защото съм чувал и за много скандални интервюта. Иначе започнах директно като джуниър, не съм минавал стажове, а относно знанията, не знаех никакъв JavaScript и ми се наложи да го науча сам, но с изключение на това, другото ми беше предостатъчно и нямах никакви проблеми.

1
TvaOnova avatar TvaOnova 8 Точки

Значи трябва задължително да съм минал през базите данни преди да мога да кандидатсвам дори за стаж? 

0