Помощ за задача Metric converter - Python
Здравейте, дали някой има идея относно тази задача? Judge ми дава 20/100, като това, което направих, е: 1. за всяка от изброените мерни единици (освен метър) като изходна - въвеждам условието с умножение и 2. пак за всяка от тях като входна - условието с деление. (По форума намерих теми за същата задача, но за други езици, което не успя да ме ориентира достатъчно.)
Благодаря!
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace METRIC_CONVERTER { class Program { static void Main(string[] args) { double numbersToConvert = double.Parse(Console.ReadLine()); string firstNumber = Console.ReadLine(); string secondNumber = Console.ReadLine(); var currencies = new Dictionary<string, double>() { {"m", 1}, {"mm", 1000 }, {"cm", 100 }, {"mi", 0.000621371192}, {"in", 39.3700787}, {"km", 0.001}, {"ft", 3.2808399}, {"yd", 1.0936133} }; double result = numbersToConvert / currencies[firstNumber] * currencies[secondNumber]; Console.WriteLine("{0} {1}",result,secondNumber); } } }
Опа, и аз съм използвал хешове! Това решение е на C#;
Здравей,
Давам ти решение (само на нещата, които вие сте изучили досега):
- C#: ЦЪК
Поздрави!