Академия за иновации: Идеите 2018 ще се проведе на 1-ви и 2-ри юни

За пета поредна година в София на 1 и 2 юни ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти - Bulgaria Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и неправителствената организация “Обединени идеи за България” в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В рамките на Академия за иновации: Идеите, 2018, студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три мисии:

  • Мисия: „Изобретения на бъдещето“
  • Мисия: „Дигитални иновации“
  • Мисия: „Социални решения“

На 1 и 2 юни в НДК, Литературен клуб "Перото", младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация на студенти (индивидуални участници и екипи), които искат да се състезават в хакатона ще бъде отворена до 20-ти май включително. Регистрацията е от тук.

На 2 юни от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2018 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации: ИДЕИТЕ и организаторите.

Повече информация за събитието тук.