Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
zhelyazko777 avatar zhelyazko777 0 Точки

Изпит за стаж в ТехноЛогика

Здравейте, мисля да кандидатствам за стаж в ТехноЛогика, но видях че има приемен изпит по aлгоритмични задачи и sql, който щял да е под формата на тест. Някой който е бил на такъв тест, може ли да ми каже какво по-точно представлява и какво най-добре да подготвя, освен sql-a?

Тагове:
1
Работа
thereishope avatar thereishope 76 Точки

Изпита ти го дават на лист хартия в зала пълна с компютри ??? Задачите са елементарни, и в никакъв случай не определят дали може да кодиш. Има въпроси от ООП (интерфейси vs абстрактен клас, аццесс модифиери и др.) SQL с 2 джойна и групиране.

2
zhelyazko777 avatar zhelyazko777 0 Точки

Значи всичко е теоретично? А можеш ли да ми кажеш как протече самият стаж?

1
lapd87 avatar lapd87 102 Точки

Здравей колега,

предполагам си минал вече и можеш  да кажеш нещо повече като инфо за формата на изпита? На кое да се набляга? Бегъл пример какво представляват въпросите? Доста ме притеснява това че няма гугъл :D след като не знам и какво да очаквам.

0
07/06/2018 17:59:37
zhelyazko777 avatar zhelyazko777 0 Точки

Ами основно има алгоритмични задачи, тест по ооп и една задача за sql заявка. От полза ще ти е да решаваш задачите от tech module - а и като си на изпита да четеш внимателно условията, за да не изпуснеш някоя проверка или нещо такова. Задачите са на ниво за което google няма да ти трябва, само трябва да се внимава с условията.

2
lapd87 avatar lapd87 102 Точки

Мерси, а за алгоритмичните какво се очаква код, псевдокод или описани на стъпки?

0
zhelyazko777 avatar zhelyazko777 0 Точки

Задачите си ги пишеш както би ги написал ако имаш компютър пред себе си т.е код.

1