Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
Gandy avatar Gandy 1 Точки

Неизвестна грешка в кода

Здравеире колеги,

За мой проект искам да използвам готов код от интернет, който като цяло работи, но има малък проблем. При първоначално стартиране на файла в Browser дава грешка в ред 2 на кода: "Notice: Undefined index: light in C:\xampp\htdocs\PHP_JSON_ON_OF_Arduino\index.php on line 2", след натискане на кой да е от бутоните грешката изчезва и резултата се записва в JSON файла. Мойта логика е, че тъй като при първо пускане променливата $light няма стойност, за  това дава грешката. След което при задаване на стойност от бутон крешката изчезва. Въпросами е как да се промени кода за да не излиза грешка.

Кода е следния: https://pastebin.com/mtmZb69t

Благодаря предварително.

Тагове:
0
PHP Web
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Здравей.

Точно това е проблема. В случая тук обаче това не е грешка, а е "Notice" което просто ти подсказва, че нещо не е наред и може би не желаеш да работи по този начин.
Можеш да земениш кода на втория ред със следното нещо:

$light = isset($_GET['light']) ? $_GET['light'] : "off";

Което ще провери дали "light" съществува и ако го няма просто ще го сложи на "off".

0
Gandy avatar Gandy 1 Точки

Благодаря за бързия отговор. Но в моят сличай предложеното решение не ми върши работа, защото при зареждане на PHP-то старият запис в json фаийа ще се промяния, т.е няма да се запази статусас от предишното зареждане. Ще търся начин стойноста на $light на този ред да се чете от json фаила.

Благодаря отнво за насоката.

0
dvdty avatar dvdty 483 Точки

Кажи каква точно е идеята на тези файлове, за да можем да ти помогнем.

0