Count Working Days 50/100
Здравейте колеги!
Може ли помощ? Проблема е, че не влиза в проверката, когато деня е събота или неделя. Не разбирам защо не влиза.
Благодаря!
Здравейте колеги!
Може ли помощ? Проблема е, че не влиза в проверката, когато деня е събота или неделя. Не разбирам защо не влиза.
Благодаря!
преди около месец помагах на една позната за тази, нещо equals чупи като проверява saturday sunday не знам защо. Нямам кода при мен но смени i.DayOfWeek.ToString.=="Saturday" и ще се оправи. И долу нямаш нужда да въртиш 2 цикъл просто една проверка стига в листа с празниците if(Holidays).Any(i.dayOftheweek)).
Помня я тая задача че я дебъгвах и се нервих че не ги хваща и накрая с tostring мина..
Пропъртито DateTime.DayOfWeek ти връща тип данни DayOfWeek, който е енумерация (специален обект с изброени възможни стойности ако не си ги срещал преди) и затова не може да го сравняваш със стринг. Можеш да смениш "Saturday" с DayOfWeek.Saturday и по същия начин и за другото и ще ги сравнява правилно. Другият вариант е както е казал колегата да вземеш стойността на енумерацията като стринг и него вече да сравниш с твоя си стринг "Saturday".
Благодаря ви много колеги :) 100/100
Стана ми ясно вече.
Поздрави,