[Programming Basic] Exams , Lutenitsa - Judge ми дава само 40/100
Здравейте ! Не знам защо , но като си вкарам входа и на изхода всичко е точно , дори и точките и разстоянието .. Като го paste-na в Judge ми дава само 40/100 без да ми покаже къде са ми грешките :/ .
Задача 2. Лютеница
В една оранжерия се отглеждат домати. От 5 килограма домати може да се получи 1 килограм лютеница, която се пълни в буркани, поемащи 535 грама готов продукт. Един камион може да побере X касетки, като във всяка от тях има по Y буркана (X и Y се прочитат от входа). Да се напише програма, която пресмята какво количество лютеница може да се произведе и дали то е достатъчно да се напълни камионът. Ако е достатъчно, да се изведе колко буркана и касетки остават в излишък, ако не – колко не достигат за запълване на камиона.
Вход:
Входът се чете от конзолата и се състои от точно 3 реда:
Количество домати в килограми – реално число в интервала [0.00 ... 100 000.00];
Брой касетки – цяло число в интервала [100 ... 600];
Брой буркана – цяло число в интервала [6 ... 40].
Изход:
На конзолата трябва да се отпечата следното:
"Total lutenica: {общо} kilograms."
Ако може да се напълни камионът:
"{Оставащи касетки} boxes left."
"{Оставащи буркани} jars left."
Ако не може да се напълни камионът:
"{недостигащи касетки} more boxes needed."
"{недостигащи буркани} more jars needed."
Резултата да се закръгли към по-ниското цяло число!
Решение :
https://pastebin.com/xDRraQ6E
Благодаря предварително ! :)
KrissSvilenov Да добавя, че най-сериозният проблем беше, че си сложил твърдо 20, където трябва да e променлива. Както е примера на Kallyy7 е супер или даже направо без else if, а само else. На входа също можеше да са цели числа касетките и бурканите (както е по условие)
Да, не всичко съм премахнала :D за да не променям изцяло кода. Иначе, да това беше един от най-главните проблеми и другия беше, че на 2 места се повтаря първия ред, което е излишно и на едното има Math.Floor, a на другото няма.
Изцяло по невнимание съм написал 20 вместо променливата("numOfJar") , благодаря :) !