Loading...
+ Нов въпрос
Valleri avatar Valleri 303 Точки

[Useful Info] JetBrains Resharper in VS

Здравейте,
сигурен съм, че вчера на всеки му направи впечатление колко много трябваше да напише господин Наков за да създаде различни конструктури за класа си и в допълнение да презапише ToString(). Добре че имаше само 7-8 fields.

За начинаещи като нас не е лошо да пишем код, но ако решим да направим проектче и сме готови с схемата за класовете, обаче имаме 15 полета в единия клас сигурно докато стигнем до proper encapsulation или validation, ще ни досади. Поне това забелязвам в моята работа с класове - яко е, ама е много писане.

!! DISCLAMER !! - аз лично ще си пиша getters and setters поне в началото защото са ми по непознати, но за конструктурите и ovverride на ToString си има много як туул, които улеснява работата много. Тази функционалност всъщност я има в Eclipse и мисля че NetBeans..

Сигурен съм, че много хора я ползват, но ако има някой, който не е запознат му препоръчвам да пробва:
http://www.jetbrains.com/resharper/

Работи се много лесно, просто си описвате полетата и след това (Alt + Ins) -> Излизат ви опциите. 
Ако натиснете "Constructor" ще може да изберете кои полета да бъдат в него.
Най-полезното за мен е "Formatting Members", което всъщност overrides ТоString с избрани от вас полета.
Има и опции да презапишеш Equals и Delegates.

Тагове:
7
C# OOP Basics
cherokee avatar cherokee 146 Точки

ReSharper-a е много удобно инструментче, но за някои неща трябва да се внимава. Например за опцията "Constructor" и избора на полета - не предлага възможност да си избереш Property-та (изключение правят само автоматичните). Ако човек бърза и не обърне внимание на това (т.е. не коригира ръчно генерираното тяло на конструктора, присвояванията да са към желаните property-та , а не директно към полетата), му отива на кино цялата валидация на входните данни.

Като се изключат някои такива мънички нещица, ReSharper-a е must have (естествено има и други алтернативи, които не са в никакъв случай по-лоши) и неимоверно ускорява работата.

2
16/09/2014 17:28:54
presian avatar presian 223 Точки

Я сподели някакви безплатни алтернативи, че ReSharper-а ми се стори платен.

0
cherokee avatar cherokee 146 Точки

За съжаление е платен (за еднолична употреба като частно лице, беше нещо от рода на 140 USD ако не се лъжа - може би една от най-ниските цени сравнена с конкуренцията). Варианта ти е масово използваният начин ... сещаш се (който е малко крив за колегите от JetBrains, идеята е все пак един ден и за нашитят труд да се заплаща), другият вариант е ако СофтУни успее да се договори с JetBrains за студентски лицензи (както направиха с WebStorm и PHPStorm) и последният е да си го закупиш официално.

Относно безплатни алтернативи .. ами до колкото знам няма (платени има доста, например JustCode на Телерик е също много добър - може би основният конкурент на ReSharper), но може да постигнеш някаква степен на покритие на възможностите му посредствум други plug-ins: VSCommands, Productivity Power Tools, т.н. За съжаление най-удобните възможности свързани с материала, който изучаваме не се осигуряват от нито един от тези допълнения. Да се надяваме, че SoftUni евентуално биха имали възможност да ни осигурят едногодишни лицензи.

1
VGeorgiev avatar VGeorgiev 1384 Точки

Мисля, че имаме също лицензи и за ReSharper. Пишете на колежките да ви разпратят мейли. По принцип не е хубаво да ви караме да използвате платени продукти, но специално Resharper е доста удобен. Аз отначало избягвах да използвам подобни инструменти за да науча как се пише и мисля, че това е най-добрия вариант, но в един момент почва да ти писва да пишеш едно и също нещо.

Препоръчвам ви освен ReSharper да си сложите и StyleCop. Комбинацията от двата инструмента е доста мощна и полезна за подобряване качеството на кода и за улесненото писане на такъв, но като за начало е препоръчително да избягвате благинките на Resharper

1
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Здравейте господин Георгиев,

искам само да попитам, след като съм записана присъствено в ниво 0 на SoftUni, имам ли право да получа лиценз за ReSharper от SoftUni?

Съзнавам, че за ниво 0 не е особено необходим, но едновременно съм записана и в курс по OOP (като наблюдателка в SoftUni (чиито лекции основно ползвам и предпочитам), и присъствено в Telerik - а за OOP ReSharper вече не е чак толкова излишен.

Благодаря предварително.

0
n.velchev95 avatar n.velchev95 79 Точки

Може ли който има студентският лиценз за СофтУни да го сподели. Благодаря! :) 

0
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Провери си пощата, изпратих ти каквото е нужно.

0
velio84 avatar velio84 241 Точки

Може ли и на мен? :D

Благодаря предварително :)

0
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Да, разбира се. Можеш да си провериш Skype-а. smile 

1
velio84 avatar velio84 241 Точки

Някой инсталирал ли е ReSharper на Visual Studio Community?

Някъде ми се мярна тема преди около седмица, че не ставало.

0
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Не би трябвало да има никакви проблеми. Visual Studio 2013 Community Edition е просто Visual Studio 2013 Professional Edition без 1-2 features. Според официалната информация на JetBrains ReSharper си поддържа Community Edition-a. :)

2
17/01/2015 23:03:50
salih1f1 avatar salih1f1 188 Точки

Аз го инсталирах на на Visual Studio Community. Бачка си, няма проблеми (поне засега).

1
18/01/2015 00:32:45
bborisov92 avatar bborisov92 2 Точки

Здравейте, тук ли е мястото, където мога да искам за някакъв лиценз кей :?

0
VyaraG avatar VyaraG 45 Точки

Здравейте :)) Ако не бъркам, при default-на инсталация, ReSharper override-ва shortcut-ите на VS. Тоест, нещица като prop+TAB+TAB не работят :/ Порових се, из документацията, но не намеих точно това - кои настройнки трябва да се сменят ръчно? Мерси ))

Вяра

0
KatyaMarincheva avatar KatyaMarincheva 572 Точки

Здравей Вяра,

Аз ползвам Resharper и неща като prop работят, но с Resharper се ползва prop + TAB (един таб вместо два, същото за for, foreach, etc.).

Има опция да се върнеш към Visual Studio Settings: от менюто на Visual Studio горе избираш RESHARPER -> Options -> IntelliSense -> General

3
17/06/2015 09:35:10
VyaraG avatar VyaraG 45 Точки

Мерси много, Катя :)) Опитвала съм се да напиша глупост, затова и шорткътът не е тръгвал :Д Всичко е супер сега, видях откъде се променят и останалите настройки :)) Благодарско още веднъж!

0
pataroka avatar pataroka 319 Точки

Още при инсталацията Ришарпъра те пита кои шорткъти да ползва и кои да овъррайдне. Имаш три възможности, ако без да искаш си избрала нещо, което не ти върши работа, можеш да го промениш в последствие RESHARPER>>Options>>Environment>>Keyboard&Menus

2
17/06/2015 09:47:26
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.