На кръстопът съм
Здравейте приятели ,
на 19 години съм и тази година завърших средното си образование...Мисля да уча в Германия информатика и по-точно в Дрезден, но напоследък се чудя дали това няма да е загуба на много нерви,пари и време ,като реално може би има и по-подходящи варианти. Чудя се ,ако изобщо изоставя университета като идея и просто запиша курс в професионалната академия на Телерик. Чувам ,че перспективите са били доста добри и при успешно завършване -почти веднага си намираш работа. Как мислите? Нека по-опитни или хора ,които са минали по-подобен път да споделят мнение :)
т.е. да имаш ДИПЛОМА, която удостоверява квалификацията ти)
това е малко подвеждащо.Сега имам опит как се взимат хората,всичко зависи от човека.Сега по закон ако искаш да си на мениджърска позиция се иска висше не ме питайте защо идея си нямам така са го гласували. Но никои няма да те върне ако нямаш диплома но имаш знанията.
Сега дали държавен университет или академия тук е 50/50 аз бих казал и 2те едновременно да тежко е но,в университета има много глупости които са излишни но създава контакти и има и яки неща.От всичко което чувам за университетите за ит в момента 2та най-добри избора са явно ВТ или УНИБИТ академите на софтуни телерик,са по практически и само с тях може. Но на твоите години сега ти е времето да опитваш неща. Честно казано аз не вярвам че някои може да стане за 6 месеца код нинджа без предравителни знания или някакво поне средно ниво,материала и нещата са просто прекалено много,дори 24/7 да го правиш в един момент мозъка има нужда от почивка.