Loops - JS задача 13 - еднакви двойки
Тази тема сериозно ме затрудни. За разлика от другите където реших 95 % от задачите (без геометричните) тук успях само с 3, като не броя тези които лектора ги реши във видеото. В една тема се учат циклите и масивите, което доста ме обърка. Не че се оправдавам, циклите донякъде ги схванах, но не знам как точно да работя с динамично променящи се масиви. Гледах 2 пъти видеоурока, но не успявам затова пиша тук.
Да минем на задачата. Доста ми прилича на 7-ма задача – Лява и Дясна сума. Там изчислявахме първата и втората половина на масива с 2 цикъла и ги сравнявахме. Сумите винаги бяха две лява и дясна. Тук обаче номера на двойките се променя динамично и не знам колко цикъла са нужни, откъде да започна и докъде да спра. Първото за което се сетих е да намеря сумата на двойките с формулата от 7-ма задача (arguments.length - 1) / 2, но дори и да знам колко са двойките те се променят динамично(тоест може да са 3 или 5 двойки) и не знам как да ги обходя след като са неизвестен брой. Нужна ми е помощ.