Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
dilqnantonov avatar dilqnantonov 0 Точки

Помагат ли реално сертификатите от СофтУни?

Здравейте. Скоро дочух, че сертификатите не биле толкова полезни колкото ги хвалят. От други хора пък съм чувал, че наистина могат да ти помогнат за работа. Как стоят нещата реално защото се обърках доста?

0
Въпроси за SoftUni
magix avatar magix 10 Точки

Реално сертификатите могат да ти помогнат единствено до интервюто, от там нататък си ти.Никой няма да те вземе на работа просто защото имаш сертификат.Имаш ли знания може да си намериш работа и без сертификати.

1
dkunev avatar dkunev SoftUni Team Moderator Forum Admin 512 Точки

Здравейте dilqnantonov,

Топ курсистите ни с отлични резултати, могат да се възползват от кариерно съдействие от СофтУни. Всеки курсист може да приложи полученият сертификат в своето CV, LinkedIn профил и т.н. Както е посочил колегата magix, акцентираме на практическата част, реалните примери, които да Ви помогнат със стартирането на работа :).

Поздрави, 
 

0
georgi_velev avatar georgi_velev 5 Точки

Не те знам дали си работил в IT фирма досега, но много рядко ще намериш фирма, която да те вземе без приемен изпит. Това трудно ще стане. Материята е специфична и не искат да си губят времето да обучават кадри, защото проектите не чакат. Така , че в тази посока сертификатите не помагат. От друга страна, ако не си завършил софтуерно инжинерство в СУ примерно  - сертификата е едно доказателство, признанание че си си научил урока. Което не те освобождава от входен изпит обаче. 

В момента кризата за IT кадри, които наистина да разбират е толкова голяма, че ако ти си знаеш нещата - реално нямаш нужда от кариерния център на SoftUni. Съвсем сериозно говоря. 

Т.е. да - сертфиката няма да замести знанията ти, но пък наистина седи добре в CV то ти пред всякакви малоумни HR-ки с които от тук нататък ти предстои много да се сблъскваш. 

4