Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
alex687 avatar alex687 20 Точки

Ще има ли курс Структури от данни и алгоритми?

"Двата курса са част от новата концепция, която се въвежда в СофтУни за обучение в нива #4, #5 и #6 (втората година в СофтУни). Новото е следното: изискват се 10 взети изпити от Fast track курсове по Ваш избор, за да можете да завършите последните 3 нива. В крайна сметка нива #4, #5 и #6 няма да имат предварително утвърдена програма – просто всеки студент ще може да избира какво и кога да учи. "  

Искам да питам дали ще има курс по  Структури от данни и алгоритми и ако има какъв  ще бъде ,като Fast Track курс или ще задължителен ?  Според мен това са фундаментални знания и трябва да е  задължителен.

10
Въпроси за SoftUni
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Мисля че определено трябва и ще има подобен курс. В някои от по-ранните видеа на Наков от предни курсове помня, че споменава за този курс, че ще бъде изучаван втората година от обучението ни, тъй като първата е насочена главно към това, студентите да добият практически знания, за да започнат успешно работа.

1
vladimirov avatar vladimirov -6 Точки

Може и да няма отделен курс, защото алгоритми са включени в лекциите и домашните, и ги учим по този начин. Също сега като гледам прогрмата на ООП курса в него има за структури от данни. Учим от самото начало алгоритми. :) Структури от данни също мисля засегнахме в няколко курса. Попаднах на една книга свързана с темата може да ви е интересна и полезна -  цък

0
21/09/2014 12:40:17
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Тези алгоритми, които има по домашните и лекциите са прекалено базови... никъде няма да се срещне дебело динамично оптимиране, или алгоритми в/у графи или дебела комбинаторика, каквито принципно трябва да се изучават в СДА. Никъде няма и да бъдеш накаран да напишеш някоя структура (може би най-много лист или стек), нито някъде ще се ползват дървета... въобще си плаче за курс.

2
RosenKrumov avatar RosenKrumov 204 Точки

Определено и аз съм съгласен с колегата над мен. Според мен структури от данни и алгоритми не биха могли да се изучават достатъчно задълбочено, ако не са в отделен курс.

2
gstoyanov90 avatar gstoyanov90 99 Точки

Тъкмо попълних един въпросник за курса по Джава и се сетих за този курс.  Такъв вид курс не би трябвало да е fast, ами подробен и доста сериозен! Графи, дървета, стекове, неща, разни алгоритми и така нататък. 

Та някой от екипа на SoftUni, по-специално Наков, дали може да се произнесе?

 

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Това че форматът, под който се провежда даден курс, се казва фаст трак в никакъв случай не означава, че материалът ще е засегнат отгоре-отгоре. И курсът на Марио Пешев по PHP беше фаст трак, но като съдържание е доста по-подробен от стандартния курс в ниво 1.

2
15/10/2014 15:40:25
gstoyanov90 avatar gstoyanov90 99 Точки

Възможно е, просто нямам много поглед над това, но самата дума fast ме притесни нещо :) Важно е да се каже каква е визията за един такъв курс - дали фаст, дали редовен не е много важно, ако е сериозен :) Дано да го има, а да не е зачеркнат вече :/ 

0
alexandra.svilarova avatar alexandra.svilarova SoftUni Team Moderator Forum Admin 1076 Точки

Здравейте,

Да, ще има такъв курс и той ще е от част от новата концепция за обучението в СофтУни (по-специално нивата #4, #5 и 6#). Това, че е част от fast track поредицата от курсове, не означава, че ще се мине през материала бързо и няма да се обърне такова внимание както на другите курсове. Напротив!

За пример мога да дам PHP/MySQL Fast Track курса. Продължи доста дълго и материалът беше разгледан много подробно.

Все още не е определена началната дата на курса Data Structures and Algorithms. Следете сайта за повече информация. :)

3