Проблем с HeidiSQL (MacBook Pro)
Здравейте!!
Имам голям проблем с това, че пиша на MacBook Pro и за тях няма HeidiSQL.
Въпроса е с какво мога да го заменя за да мога да вдигна база?
Здравейте!!
Имам голям проблем с това, че пиша на MacBook Pro и за тях няма HeidiSQL.
Въпроса е с какво мога да го заменя за да мога да вдигна база?
Не че съм на Мак, но едно бързо търсене по sql client for mac ми изкара няколко варианта.
Аз загледах това:
https://www.sequelpro.com/
Пак казвам, че не ползвам Мак и нямам идея как работи тази програма. Дано да съм помогнал. Успех :-)
Съжалявам, че във връзка с това се налага да пиша, но молим, спазвайте форумните правила. Заглавия от типа "Помощ!!!" са неуместни, в разрез с форумните правила са и са напълно неинформативни. Молим, описвайте с няколко думи конкретния проблем/въпрос, така, както аз Ви промених заглавието.
Благодарим за разбирането и за публикуването във форума! :)
Слънчев и усмихнат ден.
Доста хора имахме същия проблем с макове по време на миналия ST. Тегли MySQL Workbench и се моли. При мен даваше грешка, че портовете ми са заети, когато се опитвах да свъжа базата със сайта. Така и не открихме проблема, една сутрин просто си се свърза...
Ако не стане с MySQL Workbench пробвай с MAMP, то е подобно на HeidiSQL, но не се отказвай! :)
Можеш да опиташ да подкараш HeidiSql посредством фронтенд добавъка към Wine PlayonMac. Това е приложение подобно на PlayonLinux и PlayonBSD. Лично не съм ползвала HeidiSQl ,но чувам добри отзиви относно работата му през емулатор. Ако нямаш инсталирани wine и playonMac ,можеш да ги инсталираш през пакетния мениджър на мак - homebrew
sudo brew install wine playonmac
Като стартираш playonmac ,и избереш инсталирането на приложение в секцията development ще намериш HeidiSQl .Цъкваш 2 пъти върху нея и ще тръгне инсталацията и конфигурацията :) Също през PlayonMac можеш да си инсталираш и автоматично конфигурираш игри, които ги няма native за Мак.
Благодаря ще пробвам 😀
Аз ползвам DBeaver и PHP admin (от XAMPP)
Добре благодаря много 😀