Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Настройки на StyleCop

Възможно ли е следващата лекция по КПК да продължи с демонстрация на работата на StyleCop и с показване на правилните настройки за него? Или може и тук във форума да се публикуват под някаква подходяща форма, ако е по-удобно.

Тагове:
8
C# OOP Advanced
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Съгласен съм, или другия вариант е да се покаже във VS как се променя автоматичното форматиране, за да си го настроим правилно!

0
vladislav.karamfilov avatar vladislav.karamfilov 1123 Точки

Здравейте!

По принцип няма конкретно-заковани настройки, които да използвате, а просто някакви неща, които можете да изключите или включите. Например много хора спират настройката за документиране, защото всеки public член на някакъв клас (а и самият клас) трябва да e документиран, a ако пишеш код с наистина високо качество, нямаш нужда от реална документация. Част от правилата тук са: да се казва какво прави метода/класа, какви са параметрите, които приема, ако е метод, какви exceptions може да хвърли и доста други. 

А иначе настройките може да промените със следните стъпки: Кликате дясно копче на мишката върху проекта си -> Избирате StyleCop Settings -> От таба Rules може да разгледате всички правила, за които StyleCop-ът ви следи

4
borislavml avatar borislavml 368 Точки

Ако ползвате експрес версия на VisualStudio, каквато ползвам и аз, сте "оскатени", защото "VS Express does not provide support for loading extension packages". И реално няма начин да ползваме StyleCop като User Interface extension, да си цъкаме като бели хора с мишката и да му ползаме фиитчърите.

Ето тук обаче ЦЪК някакъв добър човечец ни обяснява как да излъжем VisualStudio-то, и да си го подкараме макар и без UI(това явно важи за всякакви екстеншъни). Просто StyleCop ще рънва всеки път когато бюлдваме и си върши работата чудесно, но не го виждаме никъде в студиото и не можем съотвeтно да му бараме настрйките. Единственото гадно нещо е, че трябва да се прави процедурата описана там за всеки отделен проект. Видях, че има обяснение как да си направим някакъв вид референция, но тя отново ще важи само за текущата дикректория, в която работим.

Без пари толккова, както се казва smile И като стана въпрос, какви версии на VS ползвате вие и от къде се сдобихте с лицензи. Само да не каже някой, че е "клиент" на Microsoft smile

4
wartus avatar wartus 151 Точки

Аз имам лиценз на VS от университета ми :)

1
Vacheva avatar Vacheva 153 Точки

Ето и един къс вариант за експрес версиите на ВС.

Накратко:

"Installation and Setup
 
Tested on Visual Studio 2010 and 2012 Express Editions but should work on all editions up.
 
1)  Сваляте StyleCop от stylecop.codeplex.com.
 
2)  Инсталирате StyleCop с настройки по подразбиране.
 
3)  Навигирате до всеки проект във ВС, където искате да стартирате StyleCop, или си създавате Нов проект.
 
4)  През екслорера, намирате .csproj файла (обикновенно е с адрес <Solution Name>\<Project Name>\<Project Name>.csproj) и го отваряте с текстов редактор
 
5)  Намерете <Import Project="..." ... > таговете и запишете следната линия след след <Import> таговете:
<Import Project="$(ProgramFiles)\MSBuild\StyleCop\v4.7\StyleCop.targets" />

6)  Запазвате и отваряте проекта с ВС.

 
Стъпки 4-6 се повтарят за всеки проект, в който искате да ползвате StyleCop.

Резултатите ще се показват в Оутпут прозореца, и с двоен клик върху грешката,

се пренасочва към кода."

3
02/10/2014 15:07:58
Stoyan.Stoyanov avatar Stoyan.Stoyanov 96 Точки

Функциите на StyleCop и Resharper до голяма степен се припокриват, нали?

Т.е. няма нужда от едното, ако имаме другото, нали?

2