Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ZhPetkov avatar ZhPetkov 45 Точки

OOP в Java DB

 Здравейте колеги,

Тъй като през септември стартира Java DB, a ne Java Fundamentals, искам да попитам относно този модул.

До сега на лекциите в Tech модула казваха, че най-добре е да се започне първо ОOP, а не DB. Обаче разгледах последните две части на този модул и виждам, че в "DatabaDatabases Frameworks - Hibernate & Spring" е имало 5 занятия свързани с OOP.

Някой колега, който е минал наскоро през Java DB, ако може да сподели, дали тези занятия са достатъчни за базово опознаване на OOP или ще трябва и допълнително учене преди или по време на курса?

Благодаря предварително smiley

0
Module: Java DB
Vesso1980 avatar Vesso1980 486 Точки

Ето, тук има отговор на твоя въпрос. https://softuni.bg/forum/15596/java-db-fundamentals-bez-izkaran-java-fundamentals

Ако бях на твое място, щях да изкарам JSCore през есента, а Януари Java fundamentals, след това лятото базите и есента Java Web. Ти сега и да изкараш базите, януари трябва да запишеш Java Fundamentals, а тя се застъпва с Java Web, просто защото Java Web е най-трудния модул и изисква познание от всички останали и е силно препоръчително да се кара последно, и  така пак трябва да чакаш до другата есен за Java Web. Така поне ще ти са подредени в препоръчителната последователност.

0
Ivelin_Dimitrov avatar Ivelin_Dimitrov 148 Точки

Здравей колега,

аз минах по този път - първо Java DB а след това във Java Fund. На мен лично тези 4-5 лекций ми бяха достатъчни и нямах никакви проблеми във Java DB. Аз бих ти препоръчал направо да скачаш във Java Db без да се притесняваш (със уговорката, че отделяш достатъчно време за учене). Ако все пак имаш известни притеснения - нищо не те спира да изгледаш някоя и друга лекция от предишни инстанций на OOP Basic или да почетеш от книгата на Наков докато чакаш курсът да започне. Не мисля, че подредбата има някакво значение - така или иначе Java Web ще ти е последен модул. 

От друга страна ако не можеш да отделяш достатъчно време и се притесняваш - JS Core e приятен модул, който и във двата варианта ще го минеш преди Java Web. 

Успех 

2