Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
pavard7 avatar pavard7 -1 Точки

Въпрос относно кандидатстване за позиция за създаване на приложения с Андроид с език различен от искания език в обявата

Здравейте, имам 9 месеца опит в създаването на приложения за Андроид с C# - (Xamarin.Android) но понеже технологията е нова, последния път като проверих в jobs bg имаше само 2 предложения за работа в цяла България, шансовете да бъда назначен на позицията не са много големи. Позициите за Андроид с Java са много, стотици само в София, но от Java не разбирам почти нищо. И понеже си спомням шефа ми веднъж ми каза че въпреки че пиша на C#, отдолу програмата превежда написания код на Java и тогава се компилира, или нещо подобно. Чудя се дали въпреки че обявата е за Android(Java) има смисъл да се кандидатства за нея с Android(C#).

Най-добрия начин да се отговори на този въпрос е да се кандидатства, но обявите са много , няма да мога на всички, предполагам от 100 обяви може да има 1 която въпреки че е Android(Java) могат да те назначат и с Android(C#), но ме интересува какъв е шанса, голям или малък, какво мислите по-скоро е възможно това да се случи или щом са казали Android(Java) значи Android(Java), шанса да ме назначат за обява Android(Java) с Android(C#) е много минимален затова няма смисъл да си губя времето да кандидатствам. Аз лично предполагам че ако работя по вече направен проект на Java няма да е възможно аз да се включа пишейки на C# или пък ако проекта е от нулата но сме екип и всички пишат на Java няма да е възможно аз само да пиша на C#. Ако проекта е от нулата и е само за един човек предполагам фирмата може и да склони да промени искания език с езика на който може да пише програмиста, но такъв тип проекти за само един човек са рядкост. Но защото съм нов в Android и не съм много сигурен дали моите предположения са верни исках да знам вие какво мислите по въпроса.

0
Работа 03/08/2018 13:28:47
Jovanna avatar Jovanna 186 Точки

От сега се научи, че фирмите (т.е., шефовете) казват, ние изпълняваме. Няма начин да им промениш фирмената политика, поне и докато не се докажеш и израснеш в тази фирма.

Търси подходящи обяви, отговарящи на уменията ти.

Успех!

2
pavard7 avatar pavard7 -1 Точки

Попитах дали има смисъл да се кандидатсва понеже Xamarin.Android превежда написания код на native, не съм искал да променям политиката на никой. Явно не си разбрала въпроса. Когато попитам нещо в български форум винаги се отговаря по този груб начин, затова това е последния въпрос който задавам в булгаристански форум, вече ще питам в чуждестранни , там хората отговарят по-възпитано и по-компетентно. Явно заради ниските доходи и хаоса в държавата хората са озлобени от глад и беднотия и затова отговарят просташки, но ако булгаристанците продължават да са такива ще продължат да са най-големите мизерници в Европейския Съюз.

-4
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

хах ти пък си много нежна душичка :Д жената ти отговори, фирмите търсят бързина и проекти ако не знаеш това което им трябва трудно,може да те вземат за стажант. А реално java  и с# са много близки но аз никога не бих си причинил java. Предпочитам python js като алтернативи на c#

0
mtenev avatar mtenev 148 Точки

pavard7,

На всеки един човек се случва да не разбере казаното от друг. Хората са различни, мненията и гледните им точки - също. Това неминуемо понякога контрастира в разминавания в разбирането и тълкуването на даден въпрос и особено в даването на отговор, който питащият очаква/иска да чуе. Дори в конкретния случай казаното от колежката да се разминава с Вашите очаквания, моля Ви, подхождайте с разбиране и моля Ви, дръжте се културно, така, както подобава да стори всеки един възпитан човек, дори и казаното от друг да няма нищо общо и да не Ви е било полезно. Не съм съгласен и с Вас, че коментарът на колежката е груб. В нашия форум всеки един е свободен да попита каквото пожелае и изрази свободно своето мнение, каквото и да е то, стига да не е в разрез с правилата и етиката, които всички ние тук спазваме.

Ето, аз въобще не съм съгласен с Вашият генерализиращ коментар, нито с Вашият деконструктивен изказ, но не обобщавам и не Ви обиждам. В СофтУни място намират прогресивно мислещи хора, които развивайки се ежедневно, уважават и изслушват гледната точка на своите колеги.

От изключително значение за нас е всяка една обратна връзка и комфортна на всички наши студенти! Мнението на хората за нас и особено на нашите курсисти, е изключително важно и всеки коментар, било то положителен, било то негативен, взимаме предвид. Ние сме мотивирана и развиваща се непрестенно и ежедневно общност. Успоредно с това, за нас е изключително важно да подобряваме качеството на образованието, което предлагаме и уменията и знанията, които всеки един наш курсист ще усвои.

Можете да се свържете с нас като ни пишете на нашия имейл university@softuni.bg или като ни позвъните на телефон +359 899 555 592.

Благодарим за проявеното разбирането и се радваме, че публикувате в нашия форум. Оставаме на разположение и Ви пожелаваме усмихнат и успешен ден! :)

1
08/08/2018 13:28:45
jeepsa avatar jeepsa 1 Точки

По същество, понеже колегите долу разводниха темата.

Ако си писал действително C#:

  1. Надали би ти било проблем да научиш синтаксиса на Java, аз лично съм учил C++ и Асемблер в унито и Python самостоятелно, Java, не е до там сложна, на фона особенно на Асемблер.
  2. Нужно ли е да пишеш задължително приложения за Андро?
  3. Няма как да знаеш дали биха те наели на работа, без да пуснеш CV, има над 1000 обяви, което увеличава шанса ти.

В интерес на истината обаче виждам в от теб написаното, че имаш по-скоро чисто психологически проблем и той е да се оправдаваш.

Съжалявам, че аз съм човека, който да ти го каже, но като човек, който е сменил 5 полета на изява в инженеринг-а и работа с различни машини, проекти, структури, производствени суровини и крайни продукти, имам дори портфолио в приложната физика и по между другото се занимавам с подръжка на FB страници, фотография, прес съобщения за една българска спортна федерация, както и организация по-време на работа в един рафтинг клуб, повярвай ми всичко се учи. Всичко друго са оправдания и го казвам от собствен опит.
От пиле мляко съм вадил за да не влезна на дълбоко в програмирането и това е най-голямата ми професионална грешка, която бих коригирал, още 6-ти клас, когато администрирах собствена компютърна зала(На майка ми беше, но аз се занимвах повече).

Съжалявам, отново, че ще прозвуча като някой гуру, но майна, когато са малко обявите шанса ти е респективно по-малък, защото е възможно конкуренцията да е по-голяма. И това се наблюдава и в СофтУни групите за Python са най-големи, а отворените позиции са най-малко, което значи, че ще се съревноваваш с повече кандидати. И някой от тях са с доста високи персонални умения, умения в различни сфери, недай си боже да се съревноваваш с компютърен архитект завършил 95-та, който е работил по специалност и сега е записал да учи програмиране защото е му стигат познанията, за да си смени работата от системен администратор на нещо друго, мотивацията му е в пъти по-висока от на 20 годишен, защото има да гледа 2 деца и чака 3-то на път, и го боли ...., че някой на 21, хленчи, защото си мисли, че някой му е длъжен. Шанса ти ако си под 95 набор да се конкурираш с него би бил нищожен.
Аз лично за това и предпочитам Java като стартов език, защото ти дава повече възможност с по-малко конкуренция... А това, да знаеш език, както в случая при тебе, винаги би било +. Просто се иска малко време за да научиш друг синтаксис. А и може да намериш нещо за C# без да е за андроид... 

А това, че не искаш да пускаш CV за да пробваш... никой няма да ти натиска копчетата вместо тебе.


Зная, че сега психиката ти ще тръгне срещу мене, защото съм ти казал, че се оправдаваш, но наистина цялото словоизлеяние горе се събира точно в едно изречение, без да е нужно да се оплакваш толкова и то е:

"Владея C#, писал съм за Андро през {еди си кой си компилатор}, как бих овладял Java синтаксиса, най-бързо и ефективно, така, че да започна работа в най-кратък срок?"

Толкова ли е сложно?

Тъй, че 
"Get out and get some!" Jocko Willink

Поздрави и успех.

0
24/01/2020 10:05:07