Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Deyanova avatar Deyanova 73 Точки

Global Datathon 2018 ще се проведе на 28-30 септември

Второто издание на глобалния #Hackathon с данни, организирано от Data Science Society предстои през септември!

#GlobalDatathon2018 е 48-часово състезание за всички дейта ентусиасти, любопитни да работят по реални проблеми съвместно с приятели, експерти и ментори от цял свят.


Есенният data хакатон на Data Science Society ще се проведе, не само онлайн, но и на няколко места по света между 28 и 30 септември! Благодарение на специално разработена платформа от организацията, участниците ще могат да споделят идеи за решения и да работят заедно по data казусите от различни точки на света. А в това издание на дататона, участниците ще се срещнат не само с ментори от над 10 страни, но и с експерти от водещи фирми, като Telenor, Ontotext, Kaufland, Telelink, които са подготвили казуси с реални данни.

Нещо ново за дататона е и паралелното му провеждане в Европа и Азия. Този път, data ентусиастите не само от България, но и от Австрия, Хърватска и Индия ще могат да се съберат за предизвикателството физически.
Локациите на дататона включват Стопански Факултета на Софийския университет в София, Manipal Academy и Manipal ProLearn - Data Science в Южен Бангалор, We are developers и Виенски университет по икономика и бизнес във Виена и Алгебра колеж в Хърватия. Изискванията към участниците са да донесат лаптопите си, доброто си настроение и да са решени да учат и да експериментират в една приятелска среда, където ще натрупат нови знания и приятелства в областта на големите данни!


Global Datathon е отворен за студенти и за всички любопитни в областта на Data Science, както и експерти с различен опит и умения. Този път Telenor, Kaufland, Ontotext  и Telelink са подготвили вълнуващи предизвикателства, обхващащи теми в различни области като комуникационни технологии, интернет на нещата, екологични проблеми като замърсяването на въздуха и др. В края на Hackathon-а всички ние ще сме научили повече и ще имаме нашите първи статии по реални проблеми с реални решения.


Международно известни експерти и ментори ще помогнат на всички участници, математици, експерти по анализи на данни, софтуерни инженери и любители на данни в разработването на своите моделите за решаване на дадени проблеми. Кое ще бъде най-доброто решение? Ще има видео стрийминг от презентациите на финалистите, достъпна за всички на нашият сайт.
 

Data Science Society

Data Science Society е доброволческа организация, отворена за всички Data ентусиасти желаещи да работят с данни. Общността изгражда глобална мрежа от участници, ментори, организации, университети, институти, партньори и фирми, работещи в сферата на Data Science. Компаниите A Data Pro, Telelink, Receipt Bank и WorldQuant подкрепят всяко Data начинание.
 

Пригответе се за най-голямото световно дейта предизвикателство GlobalDatathon2018 - резервирайте мястото си преди 24 септември!

0
Events
prashatthi avatar prashatthi 1 Точки

The petals driving towards a star is an exemplification of the University's esteemed strategic give instruction past limits and to encourage the understudies and workforce to make apexes of progress all through the world! 

business analytics syllabus

As the Chancellor of Sharda University, I have both the chance to give forward-looking authority and to guarantee that Sharda turns into a model of greatness in training for the nation in the years to come.

0