Редовно или задочно
Здравейте, искам да попитам как се води обучението в софтуни защото бях чул за т.н студентски бригади във сащ и искам да попитам дали ще имам възможност да се запиша или не? Благодаря.
Здравейте, искам да попитам как се води обучението в софтуни защото бях чул за т.н студентски бригади във сащ и искам да попитам дали ще имам възможност да се запиша или не? Благодаря.
Препоръчвам ти тази статия:
Имай предвид, че СофтУни не е университет и ще трябва да учиш по документи и в някъде другаде, за да имаш студентски статут, да получиш възможност за студентски бригади в САЩ, общежитие в София, карта за транспорта и т.н.
За бригадите ще трябва да прекъснеш един семестър докато си на бригада, защото в СофтУни се учи сериозно, в 3 семестъра в годината и повече от седмица-две отсъствие означава да повтаряш последния семестър. Това е нормална практика и много студенти прекъсват за 1 или 2 семестъра, когато им се налага продължиелно отсъствие. В СофтУни лятната ваканция е само 10-тина дни.
Наков
софтуни не са акредитирани като университет. И нямат нито общежития нито такива програми,дори наскоро прекъснаха и програмите си с 2 университета, сега дали ще ти ги признаят като университет за бригада трябва да питаш на място и то май в usa посолството. Но като цяло,тея програми нямат нищо общо с университетите само искат да учиш а дали ще ти дадат виза е отделен въпрос.Но в смисъла на университет софтуни не се акредитирани като такъв.
Благодаря за информацията :)