Профил
Loading...
+ Нов въпрос
mario2s avatar mario2s 19 Точки

Tools kit

Има ли нужда от някакви специфични/допълнителни иснсталации върху Visual Studio за C# WEB курса? А някакви адини за браузъра?

Като цяло имам желанието да ползвам само VS, a не VS Code или др подобни. Ако някой има сорс с добро инфо, моля да сподели.

 

Благодаря предварително!

0
Module: C# Web
bMedarski avatar bMedarski 148 Точки

VS Code не ти трябва. Освен Visual Studio, ще ти трябва разбира се и SQL Server. Можеш да си инсталираш PostMan или пък да си го добавиш към Chrome като адин (помага, но не е задължителен). HTML и CSS можеш и в Visual Studio да пишеш.

1
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1275 Точки

chrome-a не  добър избор чупи някои заявки по някаква причина на ръчния сървър които ще пишем сложи си една мозила за резерва. Дали ще е vs или vs code.. както си прецениш vs code ми е малко странен как прави проектите, но с някои plugins става като vs почти.

http://vswebessentials.com/ - аз си сложих ето този пакет,може и само zencodio да си сложиш прави писането на html много по приятно,На лекцията ми се стори и че Костов го ползва.

Postman Fiddler http client-ите,който са следене на трафика и тн са ок и препоръчителни. Postman се води че е по-лек и удобен за новобранци,върши си работата но може да ползваш и дев tools на самите browers както си прецениш.

това го казвам като съм стигнал до workshop-a на курса на Кенов. Смисъл не е 100% accurate най-вероятно,но като си поблъсках главата с тея неща през септември това забелязах.

2
19/09/2018 06:18:27
e.manolov avatar e.manolov 80 Точки

Аз лично бих ти препоръчал да си сложиш един ReSharper, тъй като ще ти се налага да ползваш доста държавни класове и ...., абе върши доста добра работа, ако все още не си си сложил разбира се.

Успех в курса.

0