Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
georgi.dimitrov.315 avatar georgi.dimitrov.315 0 Точки

Защо СофтУни, вместо специализиран курс?

Здравейте, 

 

Гледайки учебния план на СофтУни, виждам че за да минеш през всички курсове, за да усъвърсенстваш даден език, примерно JAVA, това би отнело година-2, докато минеш през всички модули, най-вече защото има големи дупки от месеци между различните модули.

Какво е предимството на СофтУни пред това да запиша специализиран курс по Java (примерно), където се очаква да придобия същите знания?

 

Благодаря предварително.

Тагове:
0
Общи приказки
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки
Best Answer

За да научиш професията, 1-2 или дори 6 месеца са напълно недостатъчни. Ако тръгнеш с 1 книга или курс, ще си на километри от изискванията за стажант в софтуерна фирма.

Където и да учиш, трябва да отделиш поне 3000-5000 часа практика. Точно това дава СофтУни.

1
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1006 Точки

Обикновено нещата са така измислени, че да не остават дупки. Basics има доста често, Tech Module стартира всеки Януари, Май и Септемви. Пример: да кажем, че си минал през Texh Module-а и сега (Септември) трябва да продължиш напред с някакъв модул. Би могъл да продължиш с Java DB, но не е много добра идея, ако нямаш знанията от Java Fundamentals, тегаво идва (макар, че не е невъзможно). За да не си оставяш дупка обаче, можеш да запишеш JS Core, през който така или иначе трябва да минеш, да за завършиш като Java Developer в СофтУни. Януари 2019 вземаш Java Fundamentals, и после DB и Web (и евентуално след това Front-End модула).

Защо СофтУни е добър избор, има доста изписано по тази тема. Въпреки това е възможно да попаднеш на негативни коментари. Няма да им правя реклама, ще споделя лични мнения. Доста доволен съм от това, което съм видял. Лекторите са на ниво, има доста задачи под формата на Lab-ове, домашни, проекти, и дори стари изпити от изминали издания на курса. Също така разполагат с т. нар. Judge система, която автоматизирано проверява голяма част от домашните, че и някои от изпитите даже. Освен това: ако не си от София (както съм аз например), можеш да запишеш онлайн форма на обучение. Получаваш всички небходими ресурси, за да си учиш от вкъщи. Лекциите се предават на живо, има си и начини да задаваш въпроси в реално време (и съответно да получиш отговор от лектора), а записа после се качва, така че имаш достъп до него по всяко време. Обикновено се редуват лекции - упражнения, набляга се на решаване на различни проблеми и т.н. С други думи: по мое мнение всичко е измислено достатъчно добре, но все пак всичко зависи от теб. Аз лично мога да се похваля със знания. Е, имам дооста още да уча, но не съжалявам, че началото беше СофтУни :)

5
georgi.dimitrov.315 avatar georgi.dimitrov.315 0 Точки

Да, съгласен съм, че СофтУни е яко място поне такива са ми първите впечатления от Programming basics, което карам сега. Въпроса е, че като свърши модула ноември реално до януари няма нищо за учене и трябва да чакам нов модул. После пак.. Това го намирам за неудобно и не знам защо не могат да се напаснат модулите да са по-чести и последователни.

0
19/09/2018 23:20:55
antoniyaatanasova avatar antoniyaatanasova SoftUni Team Trainer 53 Точки

Здравей,

Ако имаш два месеца почивка до следващия модул можеш най-спокойно да си гледаш стара инстанция на курса от [Ресурси] и да се упражняваш на нея. Така като дойде всъщост самия модул ще си доста по напред. + Програмата не е задължително 2-3 години. Има доста студенти, които завършват за половин година. След като преминеш през Tech Module - можеш да записваш по няколко курса едновременно, като ти сам можеш да си преценяваш как да ги комбинираш по трудност. Така можеш да започнеш работа и 6 месеца след Tech Module. 2-3 години обикновено е оптималния вариант, за хора, които работят и съчетават курсовете с нещо друго. Иначе ако начина на обучение тук ти допада - според мен няма нужда да търсиш друга алтернатива, тъй като единствено от теб зависи дали ще завършиш след 6 месеца или след 2 години.

Поздрави

1
georgi.dimitrov.315 avatar georgi.dimitrov.315 0 Точки

А бих ли могъл да запиша Java Fundamentals според това https://softuni.bg/users/profile/curriculum без Tech Module? Този Тек модул кога е, не виждам обявени дати?

0