Задача Fishing Boat ?
Здравейте колеги!
Judge ми дава само 46/100 точки и не мога да разбера кое не наред.Моля някои да погледне кода и да каже къде е грешката!
Нулевите тестове минават но другите гърмят а аз не мога да видя защо.
Ето го и кода ми:
import java.util.Scanner; public class FishingBoat { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); int budget = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); String season = scanner.nextLine(); int fishmans = Integer.parseInt(scanner.nextLine()); double rent = 0; double sum = 0.0; switch (season){ case "Spring": rent = 3000; break; case "Summer": rent = 4200; break; case "Autumn": rent = 4200; break; case "Winter": rent = 2600; break; default: } if (fishmans <= 6){ sum = rent - (0.1 * rent); }else if (fishmans > 7 && fishmans <= 11){ sum = rent - (0.15 * rent); }else if (fishmans > 12){ sum = rent - (0.25 * rent); } if (fishmans % 2 == 0 && !(season.equals("Autumn"))){ sum = rent - (0.95 * rent); } double result = sum - budget; if (budget > sum){ System.out.printf("Yes! You have " + "%.2f" + " leva left.",result * -1); }else { System.out.printf("Not enough money! You need " + "%.2f" + " leva.",result); } } }
Благодаря предварително!
Така е по добре но дава само 86/100 точки.Гърми на 2 теста някъде.
Кои? Първи и трети тест ?
Да тия двата се чупят незнам защо.