Онлайн обучение - реално или не?
Здравейте,
Доста вдъхновена се чувствам да направя тази рязка промяна в професията, но... Едно колебание не ме оставя на мира.
Тъй като не съм от София, започвам с онлайн подготвителния курс Programming basics, за който нямам особени притеснения дали ще се справя (макар и започвайки от нулата) в тази форма на обучение. НО: Възможно ли е да се изкара пълният курс, вкл. ниво Professional, само в онлайн форма? Има ли такива случаи, като моя? Разбирам, че всичко зависи от всеки човек, но ще съм доста по-окуражена, ако някой ми свидетелства за лица, които са започнали, продължили и завършили пълен курс по Софтуерно инженерство изцяло в онлайн форма.
Благодаря ви. :)
Супер!
Надявам се да ми помогне много това, че съм "четящ/учещ" тип и че никак не обичам да се отказвам. Но, когато зациклиш с някакъв казус и то на ниво "новак" и не срещаш helpers.... това може много да ми тежи.
Що се отнася до времето - тоооолкова е субективно, че нямам представа от сега за какво време си говорим. Като почнем, ще разбера :)))
P.s.:
Щом си такъв тип човек, ще се справиш, а за "helpers" - Google ще ти стане най-добрия приятел, в StackOverflow има всичко. На мен никой не ми е помагал, не съм имал групичка или познати, но групата във Facebook на курса много помага (всеки курс има Facebook група с курсистите). Относно времето има 12 часа видео материал седмично и може би още толкова часа писане на домашни (повече или по-малко, зависи как се сперавяш) и както каза Теодор Стефанов по-горе - трябва много самообучние. Това възлиза на някъде поне 20-30 часа седмично, може и повече ако си ученолюбива. Прецени дали ще имаш това време.