Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
va_codegirl avatar va_codegirl 38 Точки

Здравей,

може да премахнеш Math.Round() и да форматираш само изхода.

Виж моето решение.

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

не че това е по-чисто с тея if...вложени. Реално най-лесно и чисто това се прави с речник. Но малко ви е рано за тея неща.

1
va_codegirl avatar va_codegirl 38 Точки

Не се и съмнявам, че има по-добро решение, но за нивото ни до този момент все още не мога да открия по-кратко и ясно решение. Това ни мотивира да продължаваме напред. :)

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

switch примерно е много по-хитро и кратко с 2 switch-a

0
Maria999 avatar Maria999 1 Точки

Според мен това е решението, но не знам защо ме запитва само за 1 стойност а не за всички??? Ако може някой да помогне.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace Zad3
{
	class Program
	{
		static void Main(string[] args)
		{
			double usd = double.Parse(Console.ReadLine());
			double eur = double.Parse(Console.ReadLine());
			double gbp = double.Parse(Console.ReadLine());

			double bgn_1 = 1.79549; //usd
			double bgn_2 = 1.95583; //eur
			double bgn_3 = 2.53405; //gbp

			Console.WriteLine("USD to BGN is = {0:F2}", usd * bgn_1);
			Console.WriteLine("EUR to BGN is = {0:F2}", eur * bgn_2);
			Console.WriteLine("GBP to BGN is = {0:F2}", gbp * bgn_3);
		}
	}
}

 

0
14/10/2018 17:53:19
clipro avatar clipro 73 Точки

Това не отговаря на условието. Имаш три вдохящи: сума, входна валута, изходна валута

Логиката на скрипта е:

  • парсваш трите променливи със стойностите въведени от конзолата
  • определяш коя е входящата валута (с if... else if например) и й придаваш стойност от курса
  • определяш коя е изходящата валута (по същия метод) и й придаваш стойност
  • определяш и извеждаш съотношението 

Това е моето решение - 

https://pastebin.com/5X62Kp54

1