Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
jivkoss avatar jivkoss 2 Точки

Ъплоадване на знания в мозъка като в "Матрицата"!!!

Наскоро прочетох статия, в която пише, че в близко бъдеще учените ще могат да ъплоадват знания в мозъка на човек като във филма "Матрицата".

 

Следователно един ден хората ще се учат да програмират, като им ъплоаднат знанията.

 

Това ме кара да се замисля, дали дългите часове пред монитора, тежкото учене и късането на нерви си засужават, след като един ден хора без да положат труд ще придобият същите знания.

 

Вие какво мислите по въпроса?

Тагове:
0
Общи приказки
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки
Best Answer

Хората едвам "наливат знание" в машина и тепърва говорят за "изкуствен интелект". Ще мине бая време, докато успеят да променят естествения такъв.

А дали си заслужава от гледна точка на "честно ли е" - свиквай. Хората ще им е по-лесно от на теб след време. Както учениците с по-малко усилия стигат до това да напишат някаква програма, отколкото преподавателите, които преди време да се блъскали сами с месеци :) Ама ако тръгнеш да завиждаш на хората "глей го тоя, наляха му знанията", до никъде няма да стигнеш.

3
AlucardDracula avatar AlucardDracula 402 Точки

тъй като във филма те са през 2199-та година, а това "близко бъдеще" в статията не се знае кога, според мен, трябва да продължим в същия дух smiley

0
dimaldim92 avatar dimaldim92 149 Точки

Е заслужава си - утре може ти да измислиш "ъплоудването" в мозъка! :) Нали все някой трябва да си е скъсал нервите пред монитора, за да го направи?!

0
16/10/2018 21:47:52
BoYaN avatar BoYaN 331 Точки

Тая статия сигурен ли си че не е от жълтичко издание. Мозъкът е един малкото органи, за чиито начин на функциониране почти нищо не е доказано, камо ли да се контролират процесите в него. Така че няма да е точно в близкото бъдеще, а някое по-далечно евентуално.
А щом ти е толкова тежко и изнервящо, може би трябва да се замислиш дали е ОК да продължаваш да го правиш.
 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1274 Точки

Е това отдавна е приоритет на някои изследвания. Но реално е доста далеч този момент все още. По темата на Мичио Каку книгата  "Бъдещето на ума " или нещо такова не съм сигурен как  преведоха заглавието в България. Открехва малко какво се случва реално и какви са възможностите в момента.

Но дори и да  ти налеят знанията като нямаш практическия опит, каква полза от това, ок наливат ти в главата ооп базите и знааеш кое какво и е как да го свършиш и толкова. Докато едно нещо не ти мине през ръцете  не го счупиш няколко пъти,нищо не се научава.

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

Що бе, ако може да се налива знание, може да се налива и знание, придобито от опит :) Само дето няма да стане скоро това.

 

0