Събитие за Data Science и Астрофизика в едно

Нашите приятели и партньори от Data Science Society и Българска наука, ви канят на събитието, на което да чуете темите „Bayesian inference of galaxies kinematics and dynamics” и „The applications of Machine Learning in astronomy” с лектори Николай Качаров и Йордан Даракчиев, който е лектор в СофтУни в предстоящия курс Deep Learning.

Събитието ще се състои на 31 октомври в SOHO (Sofia Holistic Coworking Company).

Николай Качаров – учи физика и астрономия в Софийския университет, като през 2011 година получава магистърска степен. След това продължава обучението си като докторант в Университета на Хайделберг в Германия и успешно защитава дисертация през 2015 г. Оттогава е постдокторант в Института по астрономия „Макс Планк” в Хайделберг. Неговите проучвания са фокусирани върху разбирането за формирането на галактиките и техните отделни компоненти, чрез анализ на тяхната динамика и звездни населения.

Йордан Даракчиев – завършва Софтуерната академия Телерик и работи като фриленсър и като преподавател по софтуерно инженерство. Обича да предизвиква себе си с откриването на елегантно решение на сложни проблеми при програмирането. Непрестанно работи по усвояването на нови технологии. В момента преподава и в СофтУни.

Входът е свободен, но е необходима регистрация.

Повече информация за събитието, може да намерите тук.

Събитието ще се проведе на английски език.