Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
CremaDory avatar CremaDory 36 Точки
Best Answer

Питон се ползва доста сериозно в областта на Data Science-a ,  Web Development - Django , Flask , Pyramid etc ,разработванръо на ИИ и невронни мрежи , автоматизацията. Също така е доста предпочитан от системните администратори за писане на скриптове ,защото е лесно четим и се пише бързо.  Това е език с който можеш да напишеш почти всичко. Много софтуер за Линукс е писан на Python - например yum - инсталатора на пакети за ред хет базираните дистрибуции , portage - пакетният мениджър на Gentoo , Fail2ban - много полезно туулче за баниране на зловредни ИП-та и защита на сървъри  ,torrent клиента Deluge , и софтуерния център на Убунту.

С Пайтън можеш да се реализираш като уеб разработчик, data sciеntist , DevOps ,разработчик на ИИ и невронни мрежи. Можеш да пишеш дори и мобилни приложения за андроид. Пайтън работи на 99 процента от най разпространените платформи - уиндоус мак , линукс БСД и екзотики като Аикс , HP-UX , Solaris ,z/OS  BeOS и др,

Имаш доста богат избор на възможности така че смело напред, Питона е един от най-лесните и приятни езици за учене, защото не се пише излишен код и е доста опростен като синтаксис.

2
Barca_fan avatar Barca_fan 0 Точки

Много благодаря за инфото.

Нямам никаква IT култура.. т.е. работя основно с Ексел и нивото ми е добро там (без да включвам VBA), но никога не съм се занимавал с кодове.Дали ще ми бъде лесно с този език? И дали курсовете от SoftUni ще бъдат достатъчни за да усвоя езика ?

0
29/10/2018 09:31:43
The_assassin avatar The_assassin 158 Точки

Точно с цел човек да може да разбере отговора на този въпрос, базовото (началното) ниво на курсовете е безплатно. На това ниво ще можеш да придобиеш представа за някои основни неща в програмирането, които са валидни за почти всички програмни езици. Така че, моят съвет е, да се запишеш. Системата е така направена, че след като преминеш това ниво и решиш да продължиш, можеш да избереш с какво да продължиш. Това, което ще си научил до момента, ще ти бъде напълно достатъчно като основа, дори и да решиш да смениш езика. А в случай, че решиш да се откажеш, не губиш нищо.
Относно усвояването на езика, да, ако преминеш необходимите нива, курсовете в SoftUni са достатъчни за усвояването на езика. Като пример мога да ти дам един от асистентите, който води упражненията на групата. При представянето си, той каза, че преди да започне обучението си в SoftUni, не е разбирал нищо от програмиране. Естествено, всичко до голяма степен зависи и от самия теб, това до къде искаш да стигнеш, какво искаш да пишеш на Питон и т.н.. Имай предвид, обаче, че за всичко това ще ти трябва и време. 
Опитай!

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1280 Точки

Дали ще успееш зависи само от теб. Basic е само въвидението сега за професийте който е описал колегата се искат доста знания,и не само от програмирането за data science се искат доста неща. За уеб други но без да опиташ няма как до разбереш дали можеш. Аз почнах 2017 януари като гледам какво знаех тогава и какво мога сега. Курсовете си вършат работата и преподавателите. Другото си зависи само от теб.

0