[Homework] Web Fundamentals (HTML + CSS) - CSS Presentation - септ.2014
Домашните по CSS се оказват доста пипкави и честно казано тия постоянни нагласяния на какво ли не хич не ми се нравят. Явно няма да съм фронтендър...
Дотук направих трите задължителни задачи. 4-та нямам намерение да я правя въобще. 5-та е в TODO.
На 2-ра задача мъчих градиента за фона, получи се частично. Но там е и много трудно да се разбере точно кои цветове са ползвани и точно на какви проценти са стоповете. Така че колкото и да я ръчкам не мисля, че ще я нагодя.
1-ва задача сега я проверих във Firefox и разбира се не излиза добре. Шрифта на текстовите полета ще го оправя някак, но не разбирам защо закръглените border-и не са dashed - такива са само в правите участъци...
Винаги зациклям след писане на домашни от тоя курс, така че чуждо мнение е добре дошло.
HTML + CSS - всички задачи
Problem 02 DEMO - тук шрифтът не се зарежда в превюто
Problem 04 - skip
Problem 05 - TODO
Не беше от това, а по-долу в селекторите, с които модифицирам шрифта на плейсхолдърите, явно тези за Мозила не разбират от em-ове. Пак има разлики, например цвета не е черен както в Хром.
А това с бордърите май си е от браузъра и не е ново: ЦЪК.
Между другото и text-shadow-a там е доста по-блед, както и в IE (аз го нагласях да изглежда добре в Хром). А в IE има и едни скролбарове, дето пробвах да ги махна, но не стана, ама кой пък ще се занимава с IE...
Отказвам с това да си изкарвам прехраната :D
Причината за разликата в големината на шрифта е това, че като не зададеш изрично в body-то font-size то различните browsers имат различен default size. Пробвах твоя код и след като сложих font size след това шрифта беше с еднаква големина.
Ами зададох и аз големина на шрифта в body-то, но не сработи за placeholder-ите. Обработих ги отделно.