Python
Изгледох видеото Видео (екран) - 28 Октомври 2018 - Карина Чолакова и Валентин Цветков
Прави впечатление използването на print(f'нещо си') от Валентин Цветков - това при мен (версия на Python - 3.5) не сработва въобще. А в началото на курса Инес "сериозно подчерта", че не трябва да се работи на версия под 3.
Ето кода, който аз направих, водейки се от видеото на В. Цветков:
budget = abs(int(input())) season = str(input()) fisher = int(input()) price = None if season == "Spring": price = 3000 if fisher <= 6: price -= price * 0.10 elif 7 <= fisher <= 11: price -= price * 0.15 elif 12 < fisher: price -= price * 0.25 elif season == "Summer" or season == "Autumn": price = 4200 if fisher <= 6: price -= price * 0.10 elif 7 <= fisher <= 11: price -= price * 0.15 elif 12 < fisher: price -= price * 0.25 elif season == "Winter": price = 2600 if fisher <= 6: price -= price * 0.10 elif 7 <= fisher <= 11: price -= price * 0.15 elif 12 < fisher: price -= price * 0.25 if (not season == "Autumn") and (fisher % 2 == 0): price -= price * 0.5 money = budget - price if 0 <= money: print("Yes! You have", "%.2f" % abs(money), "leva left.") else: print("Not enough money! You need", "%.2f" % abs(money), "leva.")
Може ли някой да ми помогне да се ориентирам коя точно част, в кода ми отнема 40 от 100-те точки?
Отговорите, дадени в задачата се покриват точно от изходящите данни на "програмата" ми.
Не зная с какви други параметри се тества, за да мога да открия грешката, тъй като judge ми извежда само
Test #5 (Incorrect answer)
и никакво смислено обяснение.
Става дума за python.
Ако идеята е да повече хора да посещават решенията Ви - има смисъл от тези линкове.
Ако ги видя след няколко месеца - също (вероятно) бих разбрала нещо, но към момента Вашият пост не ми помага с нищо.
Грешката при изчисляването на 5% я открих преди часове.
В момента, кода, написан по начина, по който го показва видеото, след поправяне на грешката при изчисляване на 5 процента, ми дава 80/100.
Във видеото не видях по какъв начин Валентин си поправи грешките - много бързо се случват неща.
Ако идеята да се намери, измежду "онлайн" участниците, някой "роден талант" - този начин на показване и обяснение ще свърши работа.
Може би не бива да се забравя, че сред "студентите" има и напълно начинаещи и че някои от тях си плащат за "качествено обучение", а не "тъгъдък, тъгъдък.. гръмна, а защо гръмна - никой не знае"...
>>> https://pastebin.com/KjqPUGFJ - python <<<
Това тук е твоят код - редактиран ! Не мога да разбера какво не разбираш като си е твоят код и съм променил само изчисленията на отстъпката както съм я писал аз на java...
Не съм гледал никакво видео, за първи път пиша на python и не знам кой каква грешка как си е поправил, а просто ти редактирам кода, за да дава 100/100. Няма нужда да говориш на "Вие" в софтуни на когото и да било и не е хубаво да се "ръбиш" като ти отговарят на въпросите. Щом можеш да напишеш тази задача така както съм я прочел значи би трябвало напълно да разбираш и горе посоченото... но явно е преписано от "видео". Ако обичаш на този коментар не ми отговаряй, за да не ми "спамиш" мейла. Може да го вотнеш със стрелка на долу - все ми е тая :)