Най-задълбочената програма по софтуерно инженерство в България
Loading...
+ Нов въпрос
martoraneca avatar martoraneca 0 Точки

Въпрос за Intellij Community Edition

Здравейте!

Въпросът ми е дали в курсовете Technology Fundamentals, Java Fundamentals, Java DB Fundamentals е наложително да имаме IntelliJ Ultimate Edition, или човек с IntelliJ Community Edition би се справил също. И ако Community версията не е достатъчна за проектите - човек с Eclipse (тъй като е безплатен) не би ли могъл да се оправи?

Тагове:
0
Module: Java Advanced
aquaruiz avatar aquaruiz 135 Точки

Колега, не разбирам какво те притеснява.

Софтуни имат договор с JetBrains да предоставят безплатни ключове за всичкия софтуер, които се използва за писане на код в модулите. Стига, разбира се, да си студент от редовната програма.

Иначе можеш спокойно да кодиш на каквото си искаш - Eclipsе, Notepad++, Sublime, MS Word cool

0
poldanev avatar poldanev 1 Точки

Няма никакви проблеми да си изтеглиш IntelliJ Community Edition, мисля , че няма никаква разлика с Ultimate, просто едното е платено другото не е. Ако си мераклия иначе с Ultimate Edition имаш право на 1 месец ползване безплатно като гратисен период след изтеглянето му! ;)

0
Luchezar.Ivanov avatar Luchezar.Ivanov 2 Точки

Здравей,

За Programming basics  се използва Community версията, за другите курсове ще  получим  пакети към обучението със платената версия, която има повече функции

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1276 Точки

това е малко самозаблуда ама блаженни са вярващите :Д че имат повече функции или че си орязан на comunity версията.

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1276 Точки

коя версия ползваш няма никакво значение. Дали е comunity дали е  ultimate.. Е от 2 години уча в софтуни. Единствения код които съм ползвал е за resharper че помага. Дали работя на visual studio  comunity или enterprise.. Разлика никаква като продуктивност. Да платените версий имат някои малки екстри като референции къде се ползва кода и тн,но това може и с shortcut бутони да се направи,а всичко останало е просто козметика.

И както са ти казали колегите като изкараш Pb ще ви дадат кодове. Но това каква версия и кое ide ползваш няма значение,важно е да разбираш кода и какво пишеш.другото е просто средство.

0