Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
ZloboMiR avatar ZloboMiR 50 Точки

Съвместимост на лекциите

Предварителни извинения, ако това вече е предложено. Готов съм да се откажа от допълнителните %ти за форумна активност. :)

Замислих се, че всеки има възможност да свали и използва Libre Office или Open Office. За да е всичко удобно и легално, не е ли по-логично тогава презентациите да се правят на Libre Impress (или както се казваше Open аналогът), за да може да се отварят безпроблемно от всички? Притежателите на MS Office могат да си инсталират Libre Office, но обратното не е така.

П. С. Работя по въпроса, следете темата: Линк

LinAdmin avatar LinAdmin 78 Точки

Здравей,

най-добре би било, който прави презентациите да ги експортва в pdf. Отврят се на всичко (мобилен/таблет инклусиве) и няма проблеми с размествания на дизайна и шрифтовете. Също така повечето PDF readers позволявт пускане на full screen, т.е. може да се презентира направо с pdf-а.

Аз ползвам Libre Office от години, преди това, когато все още Sun Microsistems съществуваше и нямаше LIbres Office, използвах Open Office. А MS office съм използвал от както си купих първия компютър. В момента на работа използвам Open Office и Symphnoy.

Това, което мога да кажа е, че винаги се получава някакво разместване, омазване, погрозняване или каквато и да е друга промяна при отваряне на един формат с друг сюит. Особено, ако имаш по-шашаво форматиране и дизайн.

Ако искаш да нямаш проблеми ползвай PDF. Даже на една от лекциите Наков каза, че да ти си сигурен, че ще напишеш документ и ще ти се чете шрифта навсякъде, използвай PDF.

 

Надявам се да съм помогнал.

Поздрави

1