Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
DimitarGogov avatar DimitarGogov 0 Точки

Кандидатстване в пълен обучителен курс (Тоест Семестри)

Здравейте, питам този въпрос, защото не видях никъде в сайта, какво се изисква за кандидатстване в пълен обучителен курс за Софтуерно инженерство.

Изисква ли се диплома, специални предмети, по които се търси оценка, ДЗИ по Математика, или друг предмет? Питам, защото съм в 12 клас и искам да си подготвя тези неща, преди да стане късно. (Не съм специалност и не знам каква матура да държа).

Също, видях някъде, че се държи изпит по програмиране. Той ще е обобщен (не на много високо ниво), по езика по-който искам да кандидатствам, или на няколко неща. Това е важно да се знае.

Благодаря, предварително!

0
Въпроси за SoftUni 26/12/2018 20:06:22
svetoslav_0 avatar svetoslav_0 1005 Точки

Здравей, няма някакви по-специални неща, които да се изискват, за да започнеш обучението си. Така или иначе се почва от нулата. Важното е да имаш мерак!

Колкото до изпита (предполагам за този, който е след Basics става дума): можеш да пишеш на няколко езика, но е препоръчително да използваш този, с който си минал обучението си по време на курса. Успех :) 

0
emo.999 avatar emo.999 398 Точки

Здравей, не ти е нужна дори диплома за да започнеш образованието си в СофтУни, може да започнеш още сега, ако си запален.

Ще ти трябват само знанията, които придобиваш тук. В Programming Basics се почва от нулата, е разбира се трябва да можеш да ползваш компютър. :)

Имаш свобода при избирането на модулите(семестри ако щеш) - може да погледнеш ТУК  как вървят един след друг обикновено както и информация за учебното съдържание в тях.

Тук можеш да достъпиш много от курсовете свободно и да видиш как се провежда обучението и в следващите модули. 

За изпита колегата вече ти е отговорил.

0
04/11/2018 19:49:37