Моля помогнете ми да си намеря грешката!
Здравейте,
от два дни се занимавам с програмиране и нещата ми изглеждат много интересни. Напредавм online автономно в момента но съм се записал за януарската Java.
До тогава обаче нямам търпение да науча всичко :)
Така. Сега по същество. Днес преминах трета лекция за основи на Java, Лектора е страхотен. Всичко разбирам. Имам проблем обаче с последната задача от деня, която е в презентацията. Задача #10 от Условни конструкции. Изписвам задачата в IJ и получавам исканият на изхода резултат. Когато обаче я пусна през Judge получавам 70 от 100 точки. Хм! За съжаление това е задача на която не мога да видя къде е грешката. Ако програмата изпълнява на 100% изхода, защо не ме пуска с 100 точки?
Моля , помогне те ми защото няма да мога да заспя тази вечер от напрежение!!!
Ето и програмата която написах ( не виждам къде е атача затова копирам )
import java.util.Scanner; public class ToyStore { public static void main(String[] args){ Scanner scanner = new Scanner(System.in); double netprofit = 0.0; double tripprice = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double puzzel = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double dolls = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double teddy = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double minion = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double truck = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double revenue = (puzzel * 2.6) + (dolls * 3) + (teddy * 4.1) + (minion * 8.2) + (truck * 2); double toynumber = (puzzel + dolls + teddy + minion + truck); if(toynumber >= 50){ double profit = revenue - ( 0.25 * revenue); netprofit = Math.abs(profit -(0.1 * profit)-tripprice); }else{ netprofit = Math.abs(revenue - (0.1* revenue)-tripprice); } if(netprofit > tripprice){ System.out.printf("Yes! %.2f lv left.\n", netprofit); }else{ System.out.printf("Not enough money! %.2f lv needed.\n", netprofit); } } }
Благодаря предварително. Хуабва вечер!