Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
damesova avatar damesova 202 Точки

Набиране на 150 т. за дипломиране

Здравейте напреднали,

Аз съм още на първото стъпало  (PBasics), но гледам в перспектива и взех, че събрах точките от всички модули за програмата по Софтуерно инженерство. Сумата за Java от край до край е 138, включително модулите "по желание". Това е, разбира се, при максимален резултат на оценките в отделните нива. Има ли подходящи курсове, които можете да карате паралелно, за да си подпомогнете необходимият минимален брой точки - 150? Ако да, как решавате кои са подходящите и т.н.

Много ми е интересно някой с необходимият опит да ми разкаже как се е случило това при него?

Благодаря предварително. :)

0
Обучение за ИТ Кариера 21/11/2018 15:42:10
KeepCoding avatar KeepCoding 553 Точки
Best Answer

Basics - 3, Tech - 18, Java Fundamentals - 27, Java DB - 24, Java Web - 30, Js-Core - 27, Data Structures - 12, Algorithms - 12

Общо стават 153. Това е една от комбинациите, която аз лично съм си избрал да следвам. Иначе как се решава кои курсове са полезни или не - хвърляш по едно око на обявите за работа (аз лично ги гледам през LinkedIn). Може да се уговориш с кариерния център за среща, където да питаш какви умения търсят компаниите. Може и в почивките между лекциите да издебнеш лектора и да го питаш относно кои са най-търсените умения. Даже скоро ще има семинар, в който ще участват софтуни студенти, които ще разправят за своите стажове/джуниърски позиции. Може да чуеш нещо интересно или пряко да ги питаш неща.

За курсовете по структури от данни и алгоритми се реших, когато имаше дни на кариерното развитие в университета ми и когато питах хора, представляващи големи компании какво си търсят, най-честият отговор беше "ООП, структури от данни и алгоритми".

2
damesova avatar damesova 202 Точки

Да, хубаво звучи.

Ами аз съм онлайн и нямам възможност за присъствена форма, поради разни сложни обстоятелства. Това от своя страна отхвърля прекия контакт, споменат в коментарите ти, но е идея за други варианти.

Благодаря ти много и ти желая успех!

1
trepacha123 avatar trepacha123 47 Точки

При издаване на диплома освен всички курсове от професионалните модули се взима и Programming Basics и Tech Module.

1
21/11/2018 16:28:07
damesova avatar damesova 202 Точки

Да, добавила съм 18 т. за Tech модул. За PB някъде има 3, някъде няма - само тях не съм включила в тези 138 т. НО дори и да са 141, пак не са 150.

0
21/11/2018 17:05:30
aquaruiz avatar aquaruiz 135 Точки

И аз бих препоръчала Data Structures и Algorithms. Това са два курса, който вече ще се водят само онлайн. За Data Structures, например, вече можеш да се запишеш - безплатен е, плаща се само изпита.

линк

 

0
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

не че нещо но за новобранец тея курсове са много много тежки. нека да мине поне  тех модула. Да не кажа дори ооп и чак тогава. А и реално тя още едва с променливи се оправя и като и заговоря за дървета графи и алгоритми как се обхождат и е до там. За нея ще е загуба на време. А точките могат да се съберат по много начини. Аз вече ги имам ако си взема останалите 4 изпита докрая събирам 155 или нещо такова. Но изкарах странични курсове като data science. 

Да хубаво е да изкара тея 2 курса но на нейното ниво е загуба на време и усилия. Да научи основите а почне да коди стабилно да види кое и е интересно и сама ще си намери кои курсове още да изкара за 150 точки. 

0
damesova avatar damesova 202 Точки

Да, загледах го този курс, наистина ми е рано. Не че не ми е любопитно... Но наистина искам да науча основите и тогава, като ми светне, да разширявам.

Хубави съвети ми дадохте всички. Безкрайно ви благодаря. Много искам да се видя знаеща и можеща в бранша. Дано да успея. Успех и на вас!

🤗

0