Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
slavi91 avatar slavi91 7 Точки

Data structures and algorithms С++

Здравейте, 

пиша до ръководството на Софтуни и до хората които са заинтересовани от С++ езика и алгоритмите с едно предложение да се направи ако е възможно и има интерес такъв курс на С++.  Дали има шанс ?

Виждам, че има доста модули за езика и се набляга на него, какво по-хубаво след като се хванат основите след солидните обучения да се направи и един такъв курс който да затвърди придобитите знания като добави още много полезни и приложими такива.

Поздрави !

6
C++ Programming 23/11/2018 09:32:52
MartinBG avatar MartinBG 3972 Точки

Тези два курса в SoftUni се водят на C#, като на изпита (и за заданията в Judge) може да се използва и Java, но поне на двете последни инстанции на тези курсове по-често се случваше да има проблеми в Judge с Java решенията (време, памет), отколкото със C#.

Силно ме съмнява да отделят ресурс за добавянето и на C++ към тези два езика, а в обособяването на отделени курсове само със C++ няма много смисъл, защото знанията по Алгоритми и Структури са фундаментални по своята същност и на практика няма никакво значение на какъв език ги изучаваш.

2
slavi91 avatar slavi91 7 Точки

Еми аз лично преди гледах един курс, за структури от данни и алгоритми и се ползваха много готови функции, които си бяха за C# (не се разписваха нещатата ) и лично това ме отказа от курса, но си прав за другите неща.

Поздрави

1
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1275 Точки

E нищо не пречи да си декомплираш кода или да го разгледаш и да го разпишеш само като видиш какво е.

С++ ще има малко хора ако е само на него.

Да не говорим че и самия език е по-сложен от масовите. Иначе както колегата е казал знанията са общи на какво го пишеш няма значение. Примерно моя основен език е с# но покрай data science започнах да пиша и python сега покрай web -a и js.. Като знаеш каквто ти трябва с малко търсене стават лесно нещата. За с++ данни и алгоритми само в udacity udemy pluralsight съм виждал курсове честно казано.

1
Jovanna avatar Jovanna 186 Точки

Здравейте,

абсолютно подкрепям. Какво ми се случи от последните дни: на интервю за работа с кодене, закъсах на алгоритмична задача с рекурсия! Шах!! В къщи после я реших, но с два дена подобряване на кода и дебъгване. Трябва си курс по алгоритми, желателно на С++ 

Поздрави!

0
villyjord avatar villyjord 175 Точки

За алгоритми езикът няма значение. Честно казано е даже най-удобно на скриптов език.

2
kolioi avatar kolioi 621 Точки

Съмнявам се да направят такъв курс. Хубава книга за структури от данни и алгоритми (на C) е книгата на Преслав Наков и Панайот Добриков Програмиране = ++Алгоритми; Можеш да я свалиш безплатно в pdf формат от тук или от официалния уеб сайт programirane.org

1