позволено ли е да ..
позволено ли е да поствам примерни задачи дали са правилно съставени заштото някои ми се струват много като лабиринт :P
позволено ли е да поствам примерни задачи дали са правилно съставени заштото някои ми се струват много като лабиринт :P
Да, щом имаш въпроси по някоя задача, нищо не пречи да я пуснеш във форума и да получиш помощ :)
Ако решението на задачата не се повтаря, може да е постнеш в съответната тема за съответното домашно. Ще даваме съвети и критики колко можем :)
bool? B;
bool? T;
bool? U;
bool? I;
bool? P;
int a = 3;
int e = 2;
int c = -2;
int q = -1;
int p = 0;
B = (a % 2 == 0);
T = (e % 2 == 0);
U = (c % 2 == 0);
I = (q % 2 == 0);
P = (p % 2 == 0);
Console.WriteLine("\"a\" = {0}", a);
Console.WriteLine("\"e\" = {0}", e);
Console.WriteLine("\"c\" = {0}", c);
Console.WriteLine("\"q\" = {0}", q);
Console.WriteLine("\"p\" = {0}", p);
Console.WriteLine("Is \"a\" even ? {0}", B);
Console.WriteLine("Is \"e\" even ? {0}", T);
Console.WriteLine("Is \"c\" even ? {0}", U);
Console.WriteLine("Is \"q\" even ? {0}", I);
Console.WriteLine("Is \"p\" even ? {0}", P);
Console.ReadLine();
ето я задачата освен това че сам изписал сумати writeline команди и че може на 1 ред от командата друго нз как да посакратя
Имах предвид да постнеш решението на задачата си в темата за домашно от което е задачата. Между другото от кое домашно е тази задача.
Домашна работа 1 - Въведение в CSharp
[C# Basics] Домашно Operators and Expressions - Проблем 1 - 14
Ахаа мисля, че става въпрос за домашното от лекцията Operators and expressions, 1 ва задачка Odd or Even, дано да съм познал ето как я написах аз:
Console.WriteLine("Give me number \"I read Integers !\" :");
int number = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine((number % 2 == 0) ? "even" : "odd");
В условието на задачата пише, че изхода трябва да е true false
нене задачата е готова но мисля че ч правч прекалено далга , мисля че може по кратка и затова да я пусна за някои савети .Иначе работи както и изискано