[Homework] C# Basics - Console Input/Output
Лекцията може да не е минала, но щом ни пуснаха домашното трябва да го налазваме - ще е полезна темата за тези, които са имали повечко време и са стигнали до тук и са си прочели презентацията.
1. Sum of 3 Integers (Уж integers, а пък в примерите дробни числа.. тогава и ние няма да се ограничаваме до целочислени)
2. Print Company Information (правя всички телефонни номера стрингове, защото не знаем в какъв формат евентуално биха ни ги подали)
3. Circle Perimeter And Area (решение от Lyubo)
5. Formatting Numbers (решение от Lyubo)
6. Quadratic Equation (решение от Lyubo)
7. Sum of 5 Numbers (не мога да измисля по-лесно решение в момента)
11. Numbers in interval dividable by given number (може да се оптимизира като се намери първият търсен елемент и после се прескача през 5 и още 1-2 проверки)
12. //TODO
Колега хубаво си качил кода като хората, но напиши и един ред къде ти хвърля това изключение за да улесниш този който реши да ти помогне. Иначе аз все още ги решавам със "стрингосване" и не мога да ти помогна много. Мога да ти пратя линк към моето решение на задачата мисля че ми даваше над 80 точки, но мисля, че няма да ти помогне много много ;)
Виж можеш да дръпнеш тази задача от секцията на миналия C# Basics и там ще намериш всички тестове които "judge"-а пуска. Комбинацията от това да имаш тестовете и да ползваш "debugger"-а ще ти е в голяма полза.Даваше го на първите два нулеви теста в Judge-a, но пък сега няма проблем.....
Даваше го на първите два нулеви теста в Judge-a, но пък сега няма проблем.....