Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
beshko avatar beshko 19 Точки

Няколко въпроса и повече практика?!

Здравейте, може би не съм съвсем наясно с fast track курсовете, но в момента ходя присъствено на C# Basics и Linux administration. Не съм тотално бос във второто, защото дори с някои от лекторите сме били из едни среди навремето, но след една лекция от 3 часа ми се струва, че реално не остава време за практика. Първата лекция на sto se бъгнаха малко виртуалките и се забавихме доста, като даже не можахме да покрием част от сухата материя. Ествествено на всеки може да се случи, само респект за преподавателите. Та идеята ми беше няма ли възможност да имаме и малко практика на място, за да се задават въпроси, защото има и хора посещаващи курса, които са тотално боси в нещата. На едни им отне много време да си инсталират линукс, други борихме secure boot и uefi issue-то на опрделени машини и докато влезем и си ги конфигурираме за оптималнаработа отнема време. Аз лично сега в дмашното, което писах няма как реално да вържа 5 SATA disk-a в softare RAID5, защото реално нямам такива и трябва да разучавам Oracle Virtual Box примерно, което си отнема време, а особено когато посещаваш и други курсове и се стараеш да си изряден. Другият ми въпрос е относно изпита и малко повече светлина около него. Какво точно ще се прави, ще има ли подобни теоритични домашни, както са в домашните, колко ще са, какво ще бъде оценяването и с какво време ще разполагаме за тези неща, като също дали ще можем да ползваме интернет и някакви помощни материали... Искам да се извиня, че въпросите ми не са структурирани много добре, защото дори в момента чета за домашни :) Инициативата е страхотна и много ѝ се радвам. В лекциите по C# е много удобно с 2-та часа лекция + 2 часа упражнения. Може би аз не съм наясно с дефиницията на Fast Track курс и как трябва да се проведе, но пък ще е хубаво повече хора да дадат светлина по въпросите, за да можем да си помагаме :)

Тагове:
6
Linux Курсове
hackman avatar hackman Trainer 73 Точки
Best Answer

Изненадващо за вас :) Навлизаме изключително плавно :)

 

Идеята е да ви запознаем с теоретичната част, за да не ви изгубим когато започнем с команидте.

 

Със всяка лекция сме извадили и списъци с команди които трябва да се прегледат.

 

Относно disks & partitioning, няма лесен начин да се научите освен да експериментирате и мисля, че най-добрият вариянт за вас би бил да направите това на ваши си виртуални машинки с някой live linux distro.

В момента в който започнем да влизаме в Linux(т.е. след лекцията тази седмица) ще получите достъп до една виртуална машина която се казва Grizzly.

Там ще може всеки от вас да експериментира и дори да си качи свои проекти.

 

Пак казвам, идеята не е да започнем с командите и просто да ви кажем какво те правят, това и сами можете да го разберете :)
За тези които не могат да си инсталират виртуална машина и да си пуснат live linux distro е теоретичната част, за да могат да разберат какво точно се случва.
Команди и практика ще има... но се разчита изцяло на вашата инициатива.

 

4
dtroyanov avatar dtroyanov 25 Точки

Благодаря за изчерпателната информация, това вече е доста по изчерпателен и градивен коментар. Ще видиме малко зор явно, но дано има резултат накрая !cool

0
27/10/2014 19:39:41
quickben avatar quickben 973 Точки

ами и аз това се опитах да ти кажа, но явно трябва "лектора" да ти го каже лично, че да се сетиш ;)

-5
beshko avatar beshko 19 Точки

Благодаря за бързия отговор, а относно изпита някакви насоки ще има ли?

-1
dtroyanov avatar dtroyanov 25 Точки

Аз пък определно съм си начинаещ и си мислех, че някак си по-плавно ще се навлезне с повече обяснения, а ми се струва, че доста неща се прескачат, може и да се бъркам, но това е моето мнение. И като се има предвид и другите курсове, които се посещават паралелно, някак си домашните не са ми много ясни и нямам достатъчно време да задълбая в материята. Дори за първото което предадох не съм много сигурен, че съм отговорил напълно коректно и според изискванията, а аз лично винаги гледам да съм изряден откъм тези неща. Иначе евалата на лекторите и организаторите за курса, но мисля че трябва да се помисли повече, че все пак за начинаещи не е много лесна материя.

1
quickben avatar quickben 973 Точки

Когато беше на урока за храната по Английски език, учителката обясни ли ти всичко за хранително-вкусовата промишленост?

Смисъл 90% от ученето е сам във вкъщи пред компютъра, лекцийте са допълнение просто няма как стъпка по стъпа всичко да се обясни. Друг е въпроса, че ако нямаш време не се записваш на fast-track :)

-5
dtroyanov avatar dtroyanov 25 Точки

Първо, казах че това е мое мнение и не те ангажирам с него. Второ записал съм курса защото съм си го представял по-малко по различен начин(не че сега ще се откажа). И трето и за C# нямах никаква идея какво е, ама информацията е представена доста по-плавно и по-лесна за разбиране за начинаещи. Не казвам, че трябва да ми налеят информацията с фуния и естествено, че 80-90% от знанията ги трупам вкъщи, в интернет и т.н., но въпроса е че останалите 10% е основата, а мойто лично мнение е че се прескача доста от нея ;)

1
beshko avatar beshko 19 Точки

БързиБен, идеята на целия университет като цяло е да си помагаме и ние го правим вече дори с неща извън университета като приятели. Не е нужно да се караш на хората изказали мнение. Опитал си се да обясниш, но явно не си успял защото нагласата ти е такава и предполагам го виждаш по рейтинга на отговора си. Да, лектора го обясни по-добре и то се вижда. Давай го по-приятелски ;)

4
27/10/2014 22:35:08