Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Не съм гледал условията на задачите, така че ще си позволя на сляпо една забележка.

Хубаво е, че в 4-та задача си ползвал функция, но има едно неписано правило за функциите, и то е, че трябва да нямат side-effects. Твоята функция се казва calcCircleArea() и аз примерно, като човек, който ти ползва програмата, бих очаквал да калкулира и return-ва съответната стойност, а то се оказва, че не стига, че не return-ва нищо, ами и създава параграфи в страницата ми :)

Разбира се, за конкретната задача не е проблем, просто го казвам, за да го имаш предвид занапред. Една функция трябва да прави само едно нещо и това нещо да се подразбира от името й.

Много добре описано е това в една от най-добрите книги, които съм чел до момента - Clean Code в темата за функции "Have no side-effects"

1
v1ppers0nn avatar v1ppers0nn 234 Точки

А..? От кога и за кога са тези задачи?
Аз ли нещо не съм в час..

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Споко, човекът просто е решил да мине малко напред с материала и си е решил първото домашно. Страницата на курса вече е направена и са сложени домашните (поне първите 3).

0
akaynarov avatar akaynarov 13 Точки

Къде е тази страница?

0
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Ето и моите решения засега:

GitHub

Задачите за шампиони ще ги направя по-късно :O

0
08/11/2014 10:05:40
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Направих и последната задача - Falling Rocks

Кодът ми определено е доста некачествен, поради скорошното ми превключване към JS и тъй като все още не знам много много за добрите практики при писане на JS код. Освен това, не съм се занимавал да оптимизирам играта като добавям резултат и да направя геймплея малко по-цивилизован.

Nonetheless, приемам критики относно кода и как бих могъл да го подобря.

1
08/11/2014 10:04:26
Achev avatar Achev 53 Точки

Здрасти, линка се чупи, провери го пак. :)

0
08/11/2014 01:43:06
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Благодаря че ми каза :) Оправих ги.

0
axl894 avatar axl894 38 Точки

Моето решение на Tic-Tac-Toe - JS HTML PREVIEW (не съм сигурен, че работи много добре на preview-то)

Със сигурност не е най-добрият вариант да се реши, но ми е абсолютно първи сблъсък със скриптов език :)

0
05/11/2014 18:04:40
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Много добре си го направил. Като препоръка по-добре ще изглежда ако цвета на играчите се различава. Ако може го направи когато има победител да не може да се играе повече по board-а. Сега ако X спечели и продължа да играя и направя линия с О, то изписва, че О печели.

0
axl894 avatar axl894 38 Точки

Да, и аз го забелязах и утре ще се помъча да го оправя, междувременно ще се радвам ако някой може да даде някакви насоки :) Това с цветовете също е добра идея

0
ibakyrdjiev avatar ibakyrdjiev 172 Точки

Ето ги и моите решения :) 

Утре мисля да почна и послената задача.

click

0
dimipan avatar dimipan 30 Точки

Здравейте,

Ако може, някой да сподели как се е справил с задача 5 от домашното?

Аз доста време и нерви загубих, но нещо не ми се получава toUpperCase на string в резултата, както е по условие - все ми дава грешка! Това ми е решението Problem 5. Decimal to Hexadecimal, и работи до метода toUpperCase, т.е. с малки букви всичко е точно!

Предварително, благодаря на отзовалите се и вярвам, че трябва да си помогаме взаимно!

0
06/11/2014 12:51:13
velio84 avatar velio84 241 Точки

Здрасти,

на 10 ред:

alert(num.toString(16).toUpperCase);

ти липсват едни скоби () след .toUpperCase

трябва да е .toUpperCase());

1
07/11/2014 16:06:30
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

01. HomeTown - CODE , DEMO

02. NumbersToTen - CODE

03. CurrentTime - CODE

04. CircleArea - CODE , DEMO

05. DecimalToHexadecimal - CODE , DEMO

4-та реших малко да я усложня.

 

0
07/11/2014 20:31:04
magdalena70 avatar magdalena70 96 Точки

Незнам дали тук е мястото да задам този въпрос,но имам проблем с Visual Studio и не мога да си направя домашното,защото след инсталирането на Node.JS ми отваря JS-файловете на конзолата,но не се справям със задачите,в които се изисква HTML-документ,който трябва да тръгне през браузъра.Моля за помощ някой да ми подскаже как да си създам HTML + JS и да ги отворя през браузър.До сега ползвах nodepad++ за HTML и Visual Studio не ми е много ясно....undecided

0
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Не е нужно да пускаш html-a през VS. Може директно да си го отвориш в browser-a. Ако все пак искаш да го пускаш през VS погледни до какво решение стигнах ТУК

0
09/11/2014 10:04:58
magdalena70 avatar magdalena70 96 Точки

Как да го отворя директно през браузъра?Не мога да отворя линка ,който си пуснал-дава ми грешка.

Ако трябва да направя домашното,не трябва ли да е в един солюшън в VS и към всяка задача,където е необходимо по условие,да създавам HTML + JS?Например още в 1-ва....? Как трябва да бъде решена - с JS-файл от VS и HTML от nodepad++?!...yell....Не мога да се оправя....и от лекциите никъде не видях как става?!!!...Открих къде създавам HTML в VS,но как да го накарам да работи...

0
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Я пробвай сега да отвориш линка. Много дразни това чупене на линковете във форума... 

Иначе не за всички задачи ти трябва html файл. Там, където е конзолна задачата не ти трябва html. Реално като предаваш дадено домашно трябва да имаш най-много 3 вида файлове - JS, HTML и CSS. А как ще ги напишеш тези файлове ти си решаваш. На конзолните задачи ти трябва единствено JS файл, който да стартираш. В линка, който ти дадох, има описано как да execute-неш JS файла. От друга страна в задачите изискващи html процедираш както в html-css курса. Създаваш си трите вида файлове и в html-a линкваш css-a и js-a. CSS-a знаеш как се линква, а JS се линква точно преди затварящия так </body> чрез 

<script src="..."></script>

Проверяващия на задачите с html лесно ще се оправи - просто стартира html файла. Конзолните задачи ще ги пусне чрез node.js конзолата.

Проблемът ти да не може да стартираш html файлове през VS е защото правиш project от тип Node.js console application. В този случай VS не само не може да стартира html файлове, но intelliscene и autocomplete се чупят за Javascript файловете като цяло. Заради това в другата тема съм описал какъв проект да се създаде, така че да няма този проблем.

"Открих къде създавам HTML в VS,но как да го накарам да работи... " - той html файла си работи. Отиваш в папката на компютъра и го отваряш с double click.

0
08/11/2014 18:16:38
velio84 avatar velio84 241 Точки

Ето ги и моите решения.

nothing fancy

0
08/11/2014 22:11:43
VenelinGrozev avatar VenelinGrozev 130 Точки

Малко решения и от мен - Link to Git

Tic-Tac-Toe-то се чупи през git preview но като я стартирам от папката на лаптопа си работи нормално. Не ми е ясно защо се получава така но не мисля и да се занимавам, че пак няма да има време за всички домашни.

 

0
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 830 Точки

Сега като я пробвах забелязах, че на едно квадратче мога да цъкам докато изхабя всичките 9 хода за играта. Всеки път като цъкам на това квадратче се променя от О на X.

0
VenelinGrozev avatar VenelinGrozev 130 Точки

Да бе, верно, че е така. Изобщо не съм се сетил даже за тази възможност  smile

За да се прихване този случай трябва да се добави още една проверка за стойността на щракнатата клетка. Ако е -1 (с тази стойност се инициализира масива в началото) да е възможно да се пише в клетката а ако не е -1 да не може. Ако остане време ще се позанимая да го коригирам.

 

Edit: Всъщност го коригирах, то не някакъв rocket science.

0
08/11/2014 23:09:51
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 41 Точки
Можете ли да ми кажете, защо не ми се получава този код на 5-та задача? Излиза ми същото число в alert window, което въведа в prompt.
Ако пробвам друг начин, пък на числото 256, ми излиза 100...
var enter = prompt("Enter a number");
var hex = enter.toString(16);
hex = parseInt(hex);
if (enter != null){
alert(hex);
}
0
11/11/2014 22:04:37
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки

Парсни си входа, защото той е стринг:

var enter = parseInt(prompt("Enter a number"));
 
0
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 41 Точки

Направих го но не ми излизат в шестнайсетична, излиза ми примерно на 256, отговор 100. Пробвах и с кодовете на другите и същото. Не разбирам каква може да е причината.

0
11/11/2014 23:10:42
a.angelov avatar a.angelov 1316 Точки
hex = parseInt(hex);
Това защо го правиш? Нали вече числото е обърнато в шестнадесетична, а ти го обръщаш пак в инт...

Ето моя код като пример: КОД
0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.